CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, buğday üreticilerinin sorunlarını dinledi.
Gürer’e dert yanan Yeşiltepe kasabasından Amin Uz, buğday üreticisi olarak tarlalarına yeterli gübre atamadıklarını belirtti. Gübre fiyatlarının bir yıl içinde aşırı derecede zamlandığına dikkat çeken Amin Uz, ne taban gübresi ne de üst gübre atamadıklarını ifade ederek, tarlasındaki buğdayı göstererek "Bu yıl verim düşük olacak” dedi.
Uz, bu yıl gübre atamadıkları ve ot ilacı kullanamadıkları için ciddi oranda verim kaybı yaşayacaklarını da dönüm başına ancak 150200 kilogram ürün alabileceklerini ifade etti.
CHP'li Gürer de kuru tarımda TÜİK verilerine göre dönümde 270 Kg ürün alındığını, kuraklık ile yer yer 140 kg kadar verim düştüğünü, geçen yol bazı tarlalara biçerdöver dahi girmediğini, bu yılda gübresiz tarım ile hububatta sıkıntı olduğunu yerinde tarla da gördüklerini söyledi.
ÜRETİCİ SAMANDAN DA UMUDUNU KESTİ
Buğday rekoltesinin az olacağı gibi samanın de beklendiği kadar çıkmayacağını kaydeden Amin Uz, bugün itibariyle protein değeri olmamasına rağmen samanın tonunun 2 bin 400 lira civarında olduğuna dikkat çekti.
BUĞDAYDA TEHLİKE ÇANLARI
Tüm bu olumsuzlukların buğday üretiminde tehlike çanlarının çalmasına neden olduğuna işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "AKP iktidarı geçen yıl hasat öncesi taban fiyatı açıkladı. Bu yıl durum belli değil, yurt dışından buğday fiyat gelişmelerine karşı zamanında önlem alınmadı" derken, hububat ve üreticinin yaşadığı mağduriyetinin giderilmesi ve gelecek yıllarda da üretimin devam edebilmesi için bugünlerde açıklanması beklenen buğday taban fiyatının üreticinin beklentilerinin altında kalmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.
Yeniçağ
Kim Milyoner Olmak İster'de Görülmemiş Soru! Kenan İmirzalıoğlu ekrana bakarken kahkahayı patlattı37 izlenme
HÜDAPAR, Şeyh Sait'i savunmak için herkesin soyuna hakaret etti!39 izlenme
CHP yüzde 40 duvarını aştı21 izlenme
Eski Mossad ajanı ifşa etti: "İsrail'e çalışıyorlar"44 izlenme
Şoke eden iddialar! Türkiye tarafından ÖSO'ya T.C. vatandaşlığı ve tazminat verilecek!285 izlenme
Taksim bombacısının kullandığı 4 cep telefonunun sırrı91 izlenme
Bakan Koca verileri açıkladı: Hasta sayısı 440.805’e, can kaybı 12.219’a yükseldi!64 izlenme
Antalya'daki 'derin kulak' AKP'li yöneticinin yeğeni çıktı!251 izlenme