Türkiye 31 Mart yerel seçimlerini konuşmaya devam ediyor...
AKP cenahı, İstanbul’daki yerel seçimlerde Binali Yıldırım’ın oylarının Ekrem İmamoğlu’na yazıldığı iddiasını gündeme getirmeye devam ederken, Kadıköy'deki tutanaklardan ise dikkat çeken bir sonuç ortaya çıktı.
"GERİ ALDIK"
CHP sandıklarına sahip çıkarken, İstanbul'da ıslak imzalı tutanakları da yeniden incelemeye aldı.
CHP'nin incelediği Kadıköy'deki ıslak imzalı tutanaklardan, YSK'ya girişi yapılanlar arasında bir hata olduğu ortaya çıktı. Islak imzalı tutanakta doğru, ancak YSK'ya veri girişinde, görevli memurlarca CHP'nin oylarının yanlışıkla başka bir partiye yazıldığı ifade edilirken, yapılacak düzeltmeler neticesinde İmamoğlu'nun lehine 450 oyun daha geldiği belirtildi.
Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da, konuyla ilgili olarak Odatv'ye bir açıklama yaptı.
Bütün oyları tek tek saymadıklarını, ama bütün sandıkları tek tek incelediklerinin altını çizen Odabaşı, İstanbul genelindeki ıslak imzalı bütün tutanakları kontrol ettiklerini ifade etti. Odabaşı, "Kadıköy’de 450 İmamoğlu’na gelmesi gereken oy, başka bir siyasi partinin hanesine yazılmış, onları geri aldık" dedi.
Odabaşı'nın Odatv'ye yaptığı açıklama şu şekilde:
"Islak imzalı tutanaktan bilgisayara girerken, bizim oylarımız başka bir siyasi partiye yazılmış. Onları geri aldık. Bunun gibi olan başkaca sandıklar varsa teker teker inceliyoruz ve ilgili itirazlarımızı yapıyoruz. Bununla ilgili sonuçlar çıktıkça da kamuoyuyla paylaşıyoruz. Şu an Kadıköy’de 450 İmamoğlu’na gelmesi gereken oy, başka bir siyasi partinin hanesine yazılmış, onları geri aldık. Şu anda artı 450’deyiz Kadıköy’de. Bütün oyları tek tek saymıyoruz, ama bütün sandıkları tek tek inceliyoruz, tutanaktaki hatalarla, YSK’ya girişi olan tutanakları inceliyoruz. Sadece Kadıköy değil, bütün İstanbul genelindeki tutanakları inceliyoruz. Bu direkt Büyükşehiri etkileyen oy…"
Söz konusu tutanaklardan biri şu şekilde:

https://odatv.com/istanbulsandigindakihataduzeltildisonucnecikti02041902.html
CHP 39 yıl sonra Kırşehir Belediye Başkanlığını kazandı!118 izlenme
Koç Grubu'nun bankası Yapı Kredi'den, Kurtuluş Savaşı kahramanı Nezahat Onbaşı'nın hikâyesi!352 izlenme
Vatandaşın çektiği ‘ayçiçek yağı’ videosu, sosyal medyanın gündeminde75 izlenme
Cemil Tugay istifasının perde arkasını anlattı: "Kılıçdaroğlu ile görüşmedim, AKP'ye geçmem mümkün değil"22 izlenme
Kıyıları işgal ettiler yetmedi, denizi doldurup işgal ettiler o da yetmedi plaja demir kapı yaptılar40 izlenme
Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ'a dava açacağını duyuran Akşener'e ilk yanıt: "Memnun oldum"34 izlenme
Narin Güran cinayetinde flaş gelişme: Mahkemede yalanlamıştı, Salim Güran'ın gece yarısı dere yatağındaki görüntüleri ortaya çıktı!61 izlenme
Ecevit isyan etmişti Erdoğan sessiz: IMF'li yıllarda bile halimiz daha iyiydi37 izlenme
Sıkıntıdaki bir esnaftan ibretlik sözler 'Devlet helallik istemez, gereğini yapar. Hakkımı helal etmiyorum. Hakkını helal edenlere de hakkımı helal etmiyorum!'
Sosyal medya bu hacıyı konuşuyor: Bastonu otomatik silah yapıp şeytanı vurdu(!)
Atatürk gitti, Erdoğan geldi
Emekli maaş zammı ve memur maaş zammı belli oldu! Zamlı emekli ve memur maaşları…