Gazetenin birinci sayfadan detaylarını yazdığı bu raporda şu tespitler yer alıyor: O gün asgari ücretli çalışan bir işçi, 2 dolar olabilmek için 1 saat çalışmak zorunda. Otomobil için 3.844 saat, ayakkabı için 14 saat, buzdolabı için 153 saat çalışmak zorunda.

Araba, ARTIK ULAŞILMAZ
Raporun yayınlanmasının üzerinden 25 yıl geçti. AKP iktidarıyla geçen bu 25 yılda gelinen noktada SÖZCÜ, rapordaki verileri bugünle kıyasladı. Bu kıyaslama IMF’nin ekonomi politikalarına yön verdiği 90’lı yılların sonunda bile işçi refahının AKP’li yıllardan daha yüksek olduğunu gösterdi. Bugün asgari ücretli çalışan, şubat ayının başına kadar saatliği 98.24 TL olan asgari ücretle geçinecek. Böyle hesaplanınca, asgari ücretli bir işçi 2 dolar için 2 saatten fazla (2.5 katı) çalışmak zorunda. En ucuz sıfır arabayı almak için 11.214 saat (3 katı), en ucuz yerli marka buzdolabı için 265 (1.7 katı) saat, ortalama bir ayakkabı için 20 saat (1.5 katı) çalışmak zorunda kalıyor.

DSP Başkanı Bülent Ecevit, Türkiye’nin AKP hükümetinden önceki son Başbakanı olarak ülkenin krizlerle dolu dönemini yönetti.
Türkiye’de bu yıl işçisiz toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 23 Aralık itibarıyla asgari ücrete yüzde 27 zam yaptı ve saatlik ücret 124.78 TL’ye çıktı. Ancak bu ücret şubat ayının başında işçinin cebine girmeyecek. o güne kadar hiçbir şeyin zamlanmadığını varsaysak bile yeni asgari ücretle çalışan bir işçi, 2 dolar için 1 saat çalışmak zorunda kalacak. Bütün ürünlerin fiyatı sabit kalsa bile yine de araba için 8.828 saat, buzdolabı için 208 saat, ayakkabı için 16 saat çalışmak zorunda olacak.

Star Gazetesi 13 Eylül 2000 tarihinde IMF’nin ‘zam yapmayın’ teklifine karşın Ecevit’in önünde işçinin halini anlatan ‘hazin rapor’ olduğunu yazdı. Raporda işçinin hangi ürün için kaç saat çalışması gerektiği yazıyordu.
Sözcü
Mısır televizyonları bu rezillikleri yayınlamaya başlamış !14825 izlenme
Avrupa Türk işçileri bekliyor: Sokaklara ilan asıyorlar, euro kazanacaklar31 izlenme
Erdoğan’ın ‘yumuşama dili’ kısa sürdü: "Fitne kazanı kaynatanların oyunları"24 izlenme
Sudan Türkiye’ye “ucuz et” teklifinde bulundu!277 izlenme
AKP’lilerin usulsüz taleplerine göz yummadı: Görevinden alındı!22 izlenme
Devletin köprüsü tüccarın senedi38 izlenme
Fiyatı 1000 lirayı geçti, beşe bölüp satmaya başladılar28 izlenme
6 anket 6 aynı sonuç: İmamoğlu faturası AKP'ye pahalıya patlıyor!21 izlenme
İBB Davası'ndaki bazı tutuklular için yeni karar: Görüşme sınırı kaldırıldı
Turhan Çömez geçmişini ortaya döktü orada takıldı: "Osman Gazi Türkiye'ye kaça satıldı?"
Kaymakam oğluyla tartışan 5 çocuğa karakolda darp!
Türk bankalarının Rusya'nın Mir ödeme sisteminden çıkması Putin'i kızdırdı: ABD baskısı yüzünden oldu