Yıllarca havalimanı işletmeciliğinde üst düzey yetkili olarak çalışan yurttaş, “İnşaatın yerini görünce ağzım açıkta kaldı. İçim acıdı. En kötü yeri seçin dense daha kötüsünü seçemezlerdi. Etrafta bir sürü yer varken, CNR alanı varken niye burası anlamak mümkün değil” ifadelerini kullandı.
Atatürk Havalimanı’nda (AHL) yapımına başlanan pandemi hastanesi için kuzey güney istikametindeki (1735) uluslararası standartlara sahip 300 milyon dolarlık iki uzun pistin ‘başı kırıldı.’ Dahası, inşaat noktasında hiçbir altyapı yok.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 6 Nisan’da, Sancaktepe’de ve Atatürk Havalimanı’nın bulunduğu alanda tek katlı, 1000 odalı iki hastane yapılacağını açıklamıştı. Hastanelerin 45 günde açılacağı belirtilmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hastanelerin Covid19 salgını sonrasında da hizmet verecek şekilde tasarlanacağını duyurmuştu. İlk olarak havalimanın karşısındaki bir arazide inşaata başlanmış, ancak konutlara yakınlığı nedeniyle bu noktan vazgeçilip hastanenin havalimanı arazisi içine yapılması kararlaştırılmıştı.
Atatürk Havalimanı’ndaki hastane inşaatında çok sayıda iş makinesi, hafriyat kamyonu ve işçiyle çalışmalar sürüyor. İnşaatta zemine beton dökülmesine bugün başlandı. Ancak inşaat için seçilen nokta sorunlu.
“AHL’ye hastane inşaa edilecek” dendiğinde herkesin aklına 325 bin metrekarelik terminal binası gelmişti. Ne de olsa ısıtma soğutma, havalandırma, sıcak su, kanalizasyon dahil altyapısı tamam, ayrıca 8 bin 500 araçlık otoparkı ve 13 bin kişiye yemek çıkarabilecek kapasitede bir mutfağı bulunan bir bina söz konusu. Belediye otobüsleri ve metroyla ulaşım imkanı da var. Ancak halihazırda binanın içinde hiçbir şey yapılmıyor.
İnşaata başlanan yerin terminalin tersine hiçbir altyapısı bulunmuyor. Girişi çıkışı da yok. Bu nedenle iş makinelerinin girip çıkabilmesi için havalimanın dış duvarı yıkıldı. Dahası söz konusu noktaya halihazırda bir toplu ulaşım bağlantısı da yok.
PİSTLERİN BAŞI KIRILDI
AHL’de üç pist var(dı). İkisi kuzeygüney diye bilinen 3 bin metre uzunluğunda 45 metre genişliğinde, uluslararası standartlarda, biri de 2 bin 500 metre uzunluğunda 60 metre genişliğinde pist. 2 uzun pistin de ‘başı kırıldı.’ Dolayısıyla iki pist de kullanılamaz hale geldi.
STRATEJİK NOKTALARI YOK ETTİLER
CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ise şu bilgileri verdi:
Yapılmakta olan hastane Atatürk Havalimanı'nın 2 pistini yok etti. Atatürk Havalimanı'nda terminal binaları, otoparklar, uçak parsalları varken inşa edilen hastaneler ile tam 2 pist kullanılamaz hale geldi. Bir pistin yapımı yaklaşık bir milyar dolar. Pistle yangın uçaklarının kalktığı, ambulans uçaklarının havalandığı stratejik noktalardır, yok ettiler.
http://www.krttv.com.tr/gundem/ataturkhavalimaninayapilanpandemihastanesindebuyukskandalh32429.html
Danıştay Savcısı İstanbul Sözleşmesi'nin fesih kararının iptalini istedi! Gözler mahkemenin kararında72 izlenme
Sedat Peker o toplantıya dikkat çekti: Bakan Soylu'yu böyle hedef aldı!46 izlenme
ÇEDES'e karşı çıkan öğretmene ceza! Başka bir okula sürgün edildi39 izlenme
MHP'li isim 'Sayın Öcalan' demişti, kendini böyle savundu41 izlenme
AKP'li Şamil Tayyar'dan kimsenin soramadığı 'Öcalan' sorusu42 izlenme
Kredi kartı borçları: "Asgari ödeme" yapanlara uyarı40 izlenme
Yokluk cinayeti! Okul masrafları için kuryelik yapan genç trafik kazasında yaşamını yitirdi43 izlenme
Deniz Göktaş'tan yurtdışına kaçtığı iddiasına yanıt25 izlenme