Johns Hopkins üniversitesinden ekonomist Prof. Steve Hanke, sosyal medya hesabından Türkiye enflasyonu hakkındaki araştırmasını yayımladı.
Hanke'in araştırmasına göre; Türkiye'deki enflasyon, açıklanan resmi verilerin 3 katı. "Türkiye'nin enflasyonunu yüzde 58,75 olarak ölçüyorum, bu [TCMB'nin açıkladığı] sahte resmi oranın neredeyse 3 katı" diyen Steve Hanke, "Erdoğan ve TCMB'nin gündelik sahtekarlığından daha fazladır" ifadelerini kullandı.
Hanke, sosyal medyadan şunları söyledi:
"TCMB, Türkiye'nin resmi ekim ayı enflasyonunu yüzde 19,89 olarak açıkladı. Bu rakamlar gerçeği yansıtmıyor. Yüksek frekanslı verileri ve PPP ilkelerini (Kamu özel işbirliği modeli) kullandığımda Türkiye'nin enflasyonunu yüzde 58,75 olarak ölçüyorum, bu [TCMB'nin açıkladığı] sahte resmi oranın neredeyse 3 katı. Bu durum, başkan Erdoğan ve TCMB'nin gündelik sahtekarlığından daha fazlası."
ATATÜRK'ÜN SÖZLERİNİ PAYLAŞMIŞTI
Öte yandan, Hanke, sosyal medya hesabından büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün iki önemli sözünü paylaşmıştı. Hanke İngilizce yaptığı paylaşımlarında Atatürk’ün ‘“The biggest battle is the war against ignorance: En büyük savaş cehalete karşı yapılan savaştır." ile “"Science is the only true guide in life: Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” sözlerini kullanmıştı.
İş Bankası Genel Müdürü'nden faiz ve dolar tepkisi! "Kimsenin hayrına olmaz"105 izlenme
Boş sokaklara el sallayan Memleket Partisi milletvekili adayı 'Büyükçekmece’yi maviye boyadık'48 izlenme
İBB'nin AKP döneminden Bilal Erdoğan'a milyonluk kıyağı: Vakıf binasına para akmış!64 izlenme
Özgür Özel: "Herkese icra kâğıdı geliyor"33 izlenme
Otobüste öpüşen çifte müdahale eden yolcuya diğer yolculardan tepki ! 'Türkiye'de insanlar öpüşemez mi ?'1135 izlenme
Skandal görüntüler kamuoyunu ayağa kaldırmıştı: Kızılay'dan "Maden suyu fabrikası kapatıldı mı?" sorusuna yanıt44 izlenme
Türkiye'de sattığı arabanın parasıyla Almanya'da ev tuttu, döşedi, altına BMW çekti54 izlenme
MEB, tasarrufu dinlemedi 5 yıldızlı otellerde toplantı yaptı! İşte toplantılara harcanan para57 izlenme
Tarih belli oldu: En ucuz sigaraya 11 TL zam geliyor
Bakan büyük haberi (!) duyurdu… ‘Taraftar patatesleri’ geliyor
Gazeteci Güngör Arslan cinayetinde asıl 'fail' gizleniyor mu?
Ümit Özdağ’ın Erdoğan’ın “Ben gidersem devlet yıkılır” sözlerine tepkisi "Bu devleti kuran mareşal nereden savaş meydanından geliyor. Sen kantinden geliyorsun. Hadi canım sen de; sen kimsin ya?"