Kararı duyuran gazeteci İsmail Saymaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Bu da oldu. CHP’li Rize Fındıklı Belediyesi, sahilde bulunan ve 19 Mart 2019’da açılan Millet Bahçesi Parkı’nın adını değiştirerek, Atatürk Parkı yaptı. Fakat Fındıklı Kaymakamlığı, ‘adı değiştirmekte kamu yararı görülmediğinden’ Atatürk adı verilmesini onaylamadı. Fındıklı Belediyesi, aldığı Meclis kararında, park içinde bulunan ve ‘Millet Kıraathanesi’ adı verilen taşyapının adını ‘Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi’ diye değiştirdi. Ne var ki Fındıklı Kaymakamlığı, ‘kamu yararı görülmediği için’ dün bu isim değişikliğine de onay vermedi.”dedi.
Fındıklı Belediyesi, aldığı Meclis kararında, park içinde bulunan ve ‘Millet Kıraathanesi’ adı verilen taşyapının adını ‘Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi’ diye değiştirdi.
Ne var ki Fındıklı Kaymakamlığı, ‘kamu yararı görülmediği için’ dün bu isim değişikliğine de onay vermedi
Saymaz, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu’nun “Atatürk ve Kazım Koyuncu isimlerinin yazılı olduğu tabelaları indirmeyeceğiz. Meclis kararıyla bu isimleri verdik. Meclis’in üzerinde güç yoktur. Eğer öyleyse, Meclis’i lağvetsinler ve kendileri yönetsin.” dediğini de aktardı.
Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çetvatoğlu, bana şunları söyledi:
“Atatürk ve Kazım Koyuncu isimlerinin yazılı olduğu tabelaları indirmeyeceğiz. Meclis kararıyla bu isimleri verdik. Meclis’in üzerinde güç yoktur. Eğer öyleyse, Meclis’i lağvetsinler ve kendileri yönetsin.”
Asgari Ücrette İkinci Toplantının Tarihi Belirlendi36 izlenme
Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'e Yeni Akit iftira attı46 izlenme
Washington Post'tan skandal 'aşılandım' videosuna yorum “Sömürge zihniyetini andırıyor"50 izlenme
Dört ihbar yapılmış Gediz elektrik kılını kıpırdatmamış!33 izlenme
Amasya Belediyesi'ndeki 'torpilli' çalışan bakanlığa 'tarnsfer' olmuş!125 izlenme
Doğalgaza yüzde 12 zam!49 izlenme
The Guardian’a konuşan Suudi yetkili: "Bizim ona ihtiyacımızdan çok Erdoğan'ın bize ihtiyacı var. Ticaret koşullarını biz belirleyeceğiz!"44 izlenme
Kanal İstanbul'da kamu yararı yok25 izlenme