Ruhi Özcan için, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde "Doç. Dr. Ruhi Özcan’ı Anma ve Anlama" konulu bir panel düzenlendi.
Panel büyük tartışma yaratırken; Vali Vekili Celil Ateşoğlu, AKP Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, İl Müftüsü Arif Gökçe, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ersin Fırat, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz ve İl Dernekler Müdürü Resul Karakurt, panele katılan isimler arasında yer aldı.
.jpg)
.jpeg)
RUHİ ÖZCAN KİTABINDA NE DİYOR
Özcan, kitabının "Vahiy Kültürü ve Rabbani Ulema" başlıklı bölümde, “Cumhuriyeti kuran kadrolar, topluma hayat veren Rabbani ulemanın (din bilginleri) büyük bir kısmını, gerek suikastlerle gerekse de İstiklal mahkemelerinin zulüm kararlarıyla şehit etmiştir. Geriye kalanların büyük kısmı ülkeyi terk etmek zorunda kalmış, diğer bir kısmı da susturulmuştur”ifadelerine yer veriyor.
Özcan, yazısının devamında ise şu ifadeleri kullanıyor:
"İslami şahsiyet ve ilmi yeterliliği beraberinde taşıyan bu insanların; birer birer aramızdan ayrılması Müslüman halkı, özellikle de gençleri ne büyük buhranlara ittiğini hepimiz yaşayarak görüyoruz. Bugünün Müslümanı İslam alimleri yerine gazetecileri dinliyor. Kur’an okuma, zikir etme, tefekküre dalma yerine televizyon izliyor, açık oturumları seyrediyor. Gündemi yakalamaya, kültürlü olmaya çalışıyor. Tabii eğer kazandığı bilgilere kültür denilebilirse.."
Öte yandan, Doçent Ruhi Özcan’ın "Vahiy Kültürü" isimli kitabı çeşitli okullarda ev ödevi olarak öğrencilere verilmesi de tartışma yaratmıştı.
İşte Ruhi Özcan'ın o ifadeleri:

https://odatv.com/ataturkvecumhuriyetdusmaniisimicinuniversitedepanelduzenlediler25111842.html
Bugün Atatürk’ün ‘En büyük eseri’ Cumhuriyet’in 99’uncu yaşı: YAŞASIN CUMHURİYET!53 izlenme
Yoksulluk bunu da yaptırdı: Ekmek arası kızarmış ekmek içi!46 izlenme
Azerbaycan'da gördüğü manzara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çileden çıkardı: Onları köşeye sıkıştırmalıyız39 izlenme
Tutuklanan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den ilk mesaj!8 izlenme
Saray'a yakın isim sinyali verdi: Zafer Partisi'ne operasyon mu geliyor?26 izlenme
On binlerce vatandaş hala konteyner kentteyken 119 milyonluk müftülük binası13 izlenme
Halka yasak iken şehir hastanesi müteahhitlerine dolarla kira ödenmesi devletin kasasını vurdu!71 izlenme
İstanbul'un cennet köşesine beton! Soruşturma açıldı, kaçak inşaat durdu26 izlenme