New York'ta duruşmalar sürerken, Atilla'nın avukatları 15 Aralık tarihinde bir dilekçe vererek, müvekkilleri için “delil yetersizliğinden beraat” dilekçesi vermişlerdi. Buna gerekçe olaraksa, savcılığın Türkiye'den “çalınmış deliller” ve bu delilleri “çaldığını” bizzat mahkemede itiraf eden şaibeli bir kişiyi tanık olarak dinletmesini göstermişlerdi.
Atilla'nın avukatlarının tüm itirazlarına rağmen, Türkiye'de hakkındaki FETÖ suçlamalarına ilişkin mahkemeler devam ederken, ülkeden kaçan eski polis memuru Hüseyin Korkmaz, “savcılık tanığı” olarak ifade vermişti. İfade vermek için FBI'dan 50 bin dolar aldığını, savcılığın da kirasını ödediğini üstelik kendisine ABD'de çalışma izni verildiğini açıklayan Korkmaz, mahkemede ana delil olan 17 Aralık 2013 soruşturma dosyasını ise “Türkiye'den çalarak, FBI'ya teslim ettiğini” itiraf etmişti.
TEKNİK AYRINTILAR KONUŞULACAK
Atilla'nın avukatları 15 Aralık'ta, Korkmaz'ın bu ifadeleri nedeniyle davanın düşmesi ve müvekkillerinin beraati için mahkemeye dilekçe vermişlerdi. Ancak Hakim Berman davaya devam ederek, dilekçe hakkındaki kararını sonraya bıraktığını açıklamıştı.
Dava sona erip, jüri Atilla'yı isnat edilen 6 suçun beşinden “suçlu” bulunca, Atilla'nın avukatları yeniden bir “beraat dilekçesi” vereceklerini açıklamışlardı.
Ancak avukatlar, mahkemeye bugün verdikleri dilekçede, yeni bir “beraat dilekçesine gerek görmediklerini”, 15 Aralık'ta verilen dilekçe ile devam edeceklerini resmen bildirdiler.
Hakim Berman da, hem bu konuda Savcılığın görüşünü 29 Ocak'a kadar bildirmesini istedi, hem de bu konuyu bizzat Atilla'dan duymak için 6 Şubat'ta duruşma yapılacağını bir kararla taraflara duyurdu.

AKP’li vekilin şikâyet ettiği gazeteci gece yarısı gözaltına alındı35 izlenme
AKP ve MHP'nin görmek istemediği anket: Her 10 kişiden 6'sı artık bunu istiyor!13 izlenme
AKP'nin Ankara adayı Özhaseki'nin askeri operasyonları eleştirip, PKK'lıları adeta övdüğü ortaya çıktı !2742 izlenme
CHP Kurultayı davasında yine görevsizlik kararı19 izlenme
'Berat Albayrak, Saray'da Naci Ağbal'ın üzerine yürüdü!'101 izlenme
Faik Öztrak: "Saray ve sosyetesinin tuzu tabi ki kuru!"107 izlenme
Kaftancıoğlu’na ‘militan’ diyen AKP’li vekilin Fethullah Gülen tweetleri ortaya çıktı!112 izlenme
Zamlı maaşlar cebimize girmeden zam yağmuruna tutulduk23 izlenme
İstanbul ve Ankara için tehlike çanları çalıyor!
SIM kartın peşine düştü, o isme ulaştı: Gülistan Doku dosyasında Başsavcı Ebru Cansu'dan kritik açıklamalar
Vatandaş marketlerde kuyrukta: Bakanlık Ayçiçek yağı ihracatını yasakladı!
Dikkat çeken iddia: "Anketlerde 'para' manipülasyonu. AKP seçime gitmez, gidemez"