İşçi Partisi'ni, Londra'nın doğusundaki Barking bölgesinde temsil eden Nesil Çalışkan Avam Kamarasına seçilen ilk Türk oldu.
Kıbrıslı Türk bir ailenin çocuğu olan 35 yaşındaki Çalışkan İngiltere'de doğup büyüdü. Milletvekili seçilmeden önce Enfield Belediye Konseyi başkanlığı görevini yürütüyordu.
Çalışkan zaferini garantiledikten sonra X hesabı üzerinden ''İşçi Partili milletvekili olmaktan gurur duyuyorum. Bana güvendikleri için Barking sakinlerine teşekkür ederim. Sizin için yorulmadan çalışacağıma söz veriyorum'' dedi.
Siyaset, İletişim ve Uluslararası İlişkiler alanlarında güçlü bir akademik altyapısı bulunan Çalışkan 15 yaşından beri İşçi Partisinde çeşitli pozisyonlarda yer aldı.
Sözcü
CHP’nin kazandığı belediyelerin borçları belli oldu: Birinci sırada Denizli, ikinci sırada Sancaktepe var24 izlenme
Askeri Havalimanının arsasına millet bahçesi! AKP’li belediyeye tahsis edildi34 izlenme
Yobaz yine saldırdı! ‘Burası Müslüman bir ülke, oruç tutmak zorundasın’ diyerek kadınların üzerine yürüdü!62 izlenme
Milli Eğitim’de çok konuşulacak skandal!71 izlenme
Mansur Yavaş'tan bir mektup daha!78 izlenme
PKK sınırımızda mezuniyet töreniyle şov yaptı: Hani bunlar silah bırakmıştı?15 izlenme
Sokak röportajlarıyla bilinen Arif Kocabıyık tutuklandı17 izlenme
Jelibon sözleri ile gündem olan Melih Gökçek İlber Ortaylı'ya 'cahil' dedi41 izlenme
AKP’nin ezberi bozuldu: 'Erdoğan’a duyulan güven zedeleniyor'
Ekrem İmamoğlu’nun açıkladığı vahim tablo: "753 milyon TL zarar!"
İmamoğlu tarih vererek çağrıda bulundu: "Her yerde ay yıldızlı şanlı Türk Bayrağımızı dalgalandıralım"
Fırtına dindi hasarının boyutu ortaya çıktı