Türkiye Doğu Akdeniz’de hakkını ararken Avrupa’dan sembolik bir misilleme kararı geldi. Yılın bitmesine dört ay kala Türkiye’ye en fazla kredi veren yabancı kuruluş olan Avrupa Yatırım Bankası Türkiye’ye kredi vermeyi 2019 sonuna kadar durdurduğunu açıkladı.
Avrupa Yatırım Bankası (EIB) Türkiye’de devlet ile bağlantılı kurumlara yeni finansman sağlama faaliyetlerini bu yıl sonuna kadar durduracağını, bu esnada Türkiye stratejisini gözden geçireceğini açıkladı.
SEMBOLİK BİR MİSİLLEME
EIB’nin bu kararı, Avrupa Birliği’nin Türkiye’yi Kıbrıs adası açıklarında yürüttüğü doğalgaz ve petrol sondaj çalışmalarına karşılık olarak yaptığı sembolik misilleme çerçevesinde alındı.
EIB sözcüsü Reuters’a yaptığı açıklamada, “AB’nin bankası olarak EIB (Avrupa) Komisyonu’nun tavsiyelerini takip edecek ve yılın geri kalanında yeni borç verme faaaliyetlerini onay için yönetim kuruluna sunma konusunda kısıtlayıcı bir yaklaşım benimseyecek” dedi.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/avrupadanturkiyeicinskandalkarar243119h.htm
Uğur Mumcu'nun arşivini silen TRT'den bir skandal daha!80 izlenme
Depremzedeler sağlık hizmeti alabilmek için Kuveyt’ten gelecek parayı bekliyor38 izlenme
TÜIK mahkemeden belge sakladı31 izlenme
Diyanet'in ‘Fiyatları tayin eden Allah’tır’ fetvası ilahiyatçılarda polemiğe yol açtı53 izlenme
Sedat Peker'e yakın isim Süleyman Özışık'ı yalanlayan görüntüleri paylaştı! '80 bin liralık mücevheri neden kabul ettin?'134 izlenme
CHP'li Fatma Kaplan Hürriyet'ten AKP'li meclis üyesine güdümlü füze ! 'Sen kardeşini işe alırken sordun mu millete ?'434 izlenme
Erdoğan atama isteyen gence böyle cevap verdi ‘Çok rahat konuşuyorsunuz’47 izlenme
Yok artık! AKP liseye temsilci atadı!184 izlenme