Almanya başta olma üzere Avrupa’ya Türk kaçak akını sürüyor...
Umuda yolculuğa çıkan ve kaçak olarak gelip Almanya’dan iltica isteyen Türk vatandaşlarının sayısı 62 bin 624 olurken, bunlardan 6 bin 427’sine "iltica hakkı" tanındı. 14 bin 555’inin talebi reddedildi. Diğerlerinin incelemesi ise sürüyor.
Ama Almanya ile birlikte diğer Avrupa ülkelerine kaçak Türk akını da devam ediyor. Gelip iltica talep edenler kayda giriyor ama ülkeye, dağlardan, tarlalardan, demiryollarından ya da başka yollardan kaçak girenlerin sayısına dair bir açıklama yapılmadı. Onların da en az, iltica talep edenler kadar olduğu tahmin ediliyor.
Alman Göç ve Mülteciler Dairesi (BAMF), son bir yılda 329 bin 120 kişinin Almanya’dan iltica talep ettiğini, bunların içinde en büyük artışın Türkler’de olduğunu açıkladı.
2022’ye oranla Almanya’ya kaçak gelen Türk sayısı yüzde 155.6 oranında arttı. Gelenlerin yüzde 80’i, 6 ile 50 yaş arasında. En kalabalık grubu 25 30 yaş aralığı oluşturuyor. Bu yaş grubunu 3035 yaş aralığı izliyor.
65 yaş üzerindeki kaçakların oranı ise yüzde 0.5 olarak kayıtlara geçti.
Tüm AB’ye ve İngiltere’ye son bir yılda gelen Türk sayısının 150 bine yaklaştığı tahmin edilirken, kaçak Türkler’in ilk tercihi ise Almanya oluyor.
Avrupa’ya gelen Türkler’in tercih ettiği ilk 10 ülke şöyle
1) Almanya
2) Fransa
3) İspanya
4) İtalya
5) İngiltere
6) Avusturya
7) Yunanistan
8) Hollanda
9) İsviçre
10) İsveç.
Tüm bu ülkelerde Türkler’in ilticalarının kabul oranı çok düşük.
Bütün Avrupa ülkeleri, ilticaları kabul edilmeyen Türkler’i ne yapacağını tartışırken, AB’nin dış sınırlarında kamplar oluşturulması veya bir çoğunun Afrika’ya (Ruanda ya da Gana) gönderilmesi konusundaki anlaşmanın ancak 2026’da uygulanabileceği belirtiliyor.
Sözcü
Narin soruşturmasındaki kritik isim Hediye Güran tutuklandı! İfadesi ortaya çıktı55 izlenme
Murat Kurum’u protesto eden Şahintepeliler TRT ekibini mahalleden kovdu!32 izlenme
FETÖ’nün firari emniyet imamı Özdil’in avukatından 'servet' çıktı!97 izlenme
Hadise Narin'i unutmadı: Korku mesajı verdi15 izlenme
Yeni yılın ilk gündemi: Zam yağacak...155 izlenme
Simit yiyemeyen emekliye 'bowling' indirimi!21 izlenme
AKP ve MHP'liler de 'artık yeter' dedi28 izlenme
Bakanlık: "Şerife Yılmaz yardım kabul etmiyor"36 izlenme