Avukat döven korumaların tamamen aklanması, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun “Şakağıma tabanca dayasanız ben bu işin peşini bırakmam” çıkışını gündeme getirdi.
Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin önde gelen sermayedarları Demirören ve Kalyoncu ailelerinin Çırağan Sarayı’ndaki düğününden kaynaklı yaşanan trafik sıkışıklığına tepki gösteren Avukat Sertuğ Sürenoğlu’nu darp eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumalarıyla ilgili soruşturma dosyaları tamamen tozlu raflara kaldırıldı.
BAKAN SOYLU: DOSYA İŞLEMDEN KALDIRILDI
CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal’ın soru önergesine cevap veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilgili mevzuat, emir ve talimatlara aykırı olarak zor kullanma sınırlarını aştığı iddia edilen personel hakkında derhal gerekli soruşturmalar başlatıldığını belirtirken, önergede bahsi geçen Sürenoğlu olayıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “takipsizlik” kararı verdiğini hatırlattı.
Soylu ayrıca, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan idari tahkikat neticesinde ise “Dosyanın işlemden kaldırılması” kararı verildiğini bildirdi. Böylece avukatı darp eden korumalar tamamen aklanmış oldu.
FEYZİOĞLU “ŞAKAĞIMA TABANCA DAYASANIZ BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAM” DEMİŞTİ
Baro başkanlarının “Savunma Yürüyüşü” konusunda takındığı tavır nedeniyle eleştirilerin odağına yerleşen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Avukat Sertuğ Sürenoğlu’nun darp edilmesine çok sert sert tepki göstermiş, meselenin takipçisi olacağını duyurmuştu.
Büyük ailelerin düğünü için trafiğin kesilmesini eleştiren, Cumhurbaşkanı korumaları hakkında çok ağır sözler sarfeden Feyzioğlu, “Ben bu işi sonuna kadar takip ederim. Barolar takip eder. Türkiye Barolar Birliği takip eder. Şu anda şakağıma tabanca dayasanız ben bu işin peşini bırakmam. Andolsun bırakmam!” ifadelerini kullanmıştı.
http://www.krttv.com.tr/gundem/avukatdovenerdoganinkorumalarinindosyasiislemdenkaldirildih38595.html
Bu facianın faturası ölenlere çıkarılacak!144 izlenme
Cumhur İttifakı’nda yumruklu kavga çıktı!77 izlenme
AKP’li belediyenin milyonluk yemek ve kahvaltı ihalesi tepki çekti: “Yiyin efendiler yiyin!”41 izlenme
Muharrem İnce'den 19'uncu Olağanüstü Kurultay için flaş çağrı500 izlenme
Ramazan pidesine zam geldi20 izlenme
Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na 500 bin liralık tazminat davası!311 izlenme
Aziz İhsan Aktaş, sekiz başkanı tutuklattı ‘rüşvet vermedim’ dedi19 izlenme
Atatürk’ün babasının evi381 izlenme
Rusya, Ukrayna'nın Dnipro şehrini füzelerle hedef aldı!
AKP'li vekil öyle bir ayakkabı giydi ki... Çalışanların yarısı 2 ay çalışıp 3 ay aç kalsa alamıyor
Tasarruf genelgesi sonrası KPSS kurslarını terk ediyorlar
Bilim Kurulu üyesi Özlü ‘Aman dikkat’ dedi ve uyardı: Salgın bitmedi