İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı yakınında, 6 Ekim'de aracında uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden avukat Serdar Öktem cinayetini yurt dışından koordine ettiği ve Daltonlar suç örgütünün yöneticilerinden biri olduğu iddia edilen Azerbaycan vatandaşı 'Alican Çakır' kod adlı Ali Gulmalizada, 23 Ekim’de Moskova’da yakalandı.
Rusya’nın Moskova şehrinde bir restoranda kalabalık bir Dağıstan ve Azeri grupla birlikte yemek yerken Rus istihbaratı FSB ve Türk istihbaratının ortak operasyonu ile yakalanan Ali Gulmalizada, yapılan üst ve araç aramalarında ele geçirilen çok sayıda silahın, beraberindeki kişilerle birlikte kendilerine ait olduğunu kabul etti.
Gulmalizada'nın hem Rusya’da hem Dubai’de oturumu olduğu ve Rusya'ya Dubai üzerinden giriş yaptığı öğrenildi. Rusya'nın kendisini sınır dışı etmesi durumunda Gulmalizada, Dubai'ye gönderilecek. Dubai'nin de kabul etmemesi durumunda vatandaşı olduğu Azerbaycan'a deport edilecek.
Ali Gulmalizada, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranıyordu. Gulmalizada, Azerbeycan vatandaşı olduğu için bu aşamada Türkiye’ye verilemiyor. Dışişleri yetkililerinin ilgili temaslarda bulunmasının ardından Ali Gulmalizada'nın Türkiye'ye verilip verilmeyeceği merak konusu oldu.
Depremlerdeki can kaybı 48 bin 448'e yükseldi44 izlenme
Şahan Gökbakar'dan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a 'maden suyu' tepkisi49 izlenme
Dar gelirli vatandaş mahalle mutfaklarına koştu! Kavurma, pilav, tatlı 3 TL56 izlenme
Türkiye’de bir ilk: İbadet paralı oldu!1279 izlenme
Erzurum'da kar altında ucuz et kuyruğu... "Beyefendi sizi polise şikayet edeceğim. Hakkınız var mı bizi çekmeye. Utanmıyor musunuz bizi çekmeye"51 izlenme
Anadolu Ajansı’na zor soru: 15 Temmuz gecesi Erdoğan’ın açıklamasını neden yayınlayamadınız?234 izlenme
Cumhur İttifakı'na anket şoku! Çöküş devam ediyor!75 izlenme
AKP'deki krizi anlattı: "Kıyamet... Erdoğan'ın lafı ilk kez yere vurulacak"57 izlenme
İstismarcı şeyh Fatih Nurullah'tan inkâr: Savcıya itiraf ettiğini mahkemede inkâr etti!
CHP’yi hedef gösteren AKP şimdi kendi DEMleniyor!
İsrail medyasından flaş iddia: 'Hamaney'in yerine geçecek' denen oğlu da öldürüldü!
Ne iddianame ne mahkeme var: Resul Emrah Şahan 108 gündür tek kişilik hücrede