Kasım 2023’te ‘kara para aklamak’, ‘vergi usul kanununa muhalefet’ ve ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek’ suçlamalarıyla tutuklanan fenomen Dilan Polat ve Engin Polat hakkında sürpriz bir karar verildi. Savcı, haklarındaki soruşturma henüz tamamlanmayan Polat çifti ve diğer tutukluların ‘vergi usul kanununa muhalefet’ suçundan tahliyelerini, ancak diğer suçlamalar için dosya üzerindeki çalışmaların devam ettiğini belirterek tutukluluklarının devamını talep etti.
İstanbul Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği, bahsi geçen istekleri kabul etti. 10haber'den Miray Tamer'in haberine göre Polat çiftinin avukatı Hüseyin Kaya, bunun ‘yerinde ama çok gecikmiş bir karar’ olduğunu söyleyerek, “Böyle bir suçlama için kanunumuzda, tutukluluk müessesine başvurulmaz normalde. Ama davanın niteliği gereği maalesef tüm vatandaşlara uygulananın dışında ağır bir yaptırım uygulandı bugüne kadar vergi suçuyla ilgili. Nihayet netice almış olduk. Yerinde ama çok gecikmiş bir karar” diye konuştu.
Avukat, mayıs ayına dek iddianamenin tamamlanmasını beklediklerini dile getirdi.
“Bazı delillerin toplanmadığını düşündü Savcılık. Onlar netleşince iddianamesini yazmak istedi. Bu normal, anormal olan şüphelileri tutuklu tutmak” diyen Kaya, “Ben eksik olan son MASAK değerlendirmesinden sonra diğer suçtan da bütün şüphelilerin tahliye edileceğini, tahliyeden sonra bir ay içinde dava açılacağını düşünüyorum. Davanın da bir tek vergi suçundan açılacağını düşünüyorum. Vergi suçundan dolayı 3 yıl 8 aylık bir ceza var. 3 yıl 8 ay ceza alabilirler” dedi.
Kaya, ikinci bir ihtimal olarak Türkiye’de dönem dönem çıkarılan vergi affına değinerek, “Böyle bir durumda çift kalan borçlarını öder, ‘karar verilmesine yer olmadığına dair’ karar da çıkabilir” açıklamasında bulundu.
Dilan Polat’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a hitaben kaleme aldığı, ancak ‘gönderip göndermemek konusunda kararsız kaldığı’ mektubun akıbeti hakkında Kaya, bu mektubun gönderilmesini istemediğini anlatırken şu ifadeleri kullandı:
“Ben gönderilmesini istemedim. Çünkü yeterli derecede, Sayın Cumhurbaşkanı’nın duyacağı şekilde biz avukat olarak medyada zaten konuşuyor, değerlendirme yapıyoruz. Bir mektubun etkili olmasını değil de, hukukun etkili olmasını istediğimiz için.”
Gerçek Gündem
'Depremzede çocuklara tarikatlar el koyuyor' iddiası: Suç duyurusunda bulunuldu57 izlenme
Ocak-Temmuz dönemi bütçe açığı yine arttı!111 izlenme
İzmir’de sosyal medyaya damga vuran görüntü ! Tramvay hattı üzerinde namaz kıldı, vatandaş beklemek zorunda kaldı !1034 izlenme
Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'dan Sedat Peker hamlesi!109 izlenme
Erol Eğrek tazminatını istedi diye dövülerek katledilmişti: Yurttaşlardan Çalık Holding önünde eylem60 izlenme
O komutan gitti, teröristler çil yavrusu gibi dağıldı!247 izlenme
Rezan Epözdemir soruşturmasında bazı şüphelilerin kasalarına el konuldu!46 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tabloyu açıkladı: Can kaybı 5.065'e, vaka sayısı da 194.511'e yükseldi!96 izlenme
İlticada birinci olduk! Türkler akın akın bu ülkeye gidiyor
Ali Erbaş'tan hutbelerde Atatürk isminin anılmamasıyla ilgili açıklama: Merhumun kendisi istemiş!
TUSAŞ saldırısının ardından Kuzey Irak ve Suriye'de PKK hedefleri imha edildi! 2'si üst düzey 59 terörist etkisiz hale getirildi
Akaryakıta beklenen dev zam için tarih verildi: 15 lirayı aşacak!