Düzenli olarak ayda 2 kez kamuoyu araştırması yapan İstanbul Ekonomi Araştırma Merkezi, Nisan ayı ikinci yarısına ait araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Koronavirüs salgınının ardından 10 Nisan'da ilan edilen ilk sokağa çıkma yasağının ardından yapılan araştırmada, partilerin oy oranı, liderlerin güvenilirlikleri, belediye başkanlarının performansı, koronavirüsün gümlük yaşama etkileri ve Sağlık Bakanlığı'nın günlük olarak açıkladığı koronavirüs vaka ve ölüm sayılarına kadar pek çok soru vatandaşlara yöneltildi.
BU PAZAR SEÇİM OLSA
Ankete göre 'Bu pazar seçim olsa' partilerin alacakları oy oranları şu şekilde:
AKP: 35.8
CHP: 21.1
MHP: 12.2
HDP: 11.1
İYİ PARTİ: 9.7

İYİ Parti'nin barajın hemen altında görüntüğü ankete göre, AKP'nin 24 Haziran seçimlerinden bu yana kaybettiği oy oranı ise yaklaşık yüzde 7 olarak görünüyor.

ERDOĞAN EN ÇOK PUAN KAYBEDEN LİDER OLDU
Ankete göre Nisan ayı Liderlerin Başarı Puanı sıralamasında neredeyse her lider düşüş yaşarken, Devlet Bahçeli önceki aya göre artış göstererek üçüncü sırada yer aldı. Recep Tayyip Erdoğan 5,26 puanla birinci sırada yer alırken, Ekrem İmamoğlu ise 4,24 puan ile ikinci sırada yer aldı.

Mart ayına kıyasla puanını 0,19 arttıran Devlet Bahçeli, 3,98 puan ile Mansur Yavaş’ı geçerek üçüncü sırada yer aldı. Mansur Yavaş ise 3,62 puanla dördüncü sıraya geriledi. Mart ayı puanlarına göre, Erdoğan, İmamoğlu ve Yavaş puan kaybı yaşarken, puan kaybının en çok olduğu lider ise 0.28 puan ile Recep Tayyip Erdoğan oldu.

4 AKP SEÇMENİNDEN 1'İ BAKANLIK VERİLERİNE GÜVENMİYOR
Anketin dikkat çeken bir başka sonucu ise koronavirüs salgını hakkında Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaların güvenilirlik oranı. Ortalama olarak ankete katılanların yüzde 62.2'si verileri güvenilir bulurken, AKP seçmeninde bu oran yüzde 73.2 olarak çıkıyor. Ancak AKP seçmenini yüzde 26.8'inin açıklanan rakamlara inanmadığı da anketin çarpıcı sonuçlarından biri.

EN BAŞARILI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI
Koronavirüsle mücadele konusunda ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediye başkanlarının mücadelesi genel olarak başarılı bulunurken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Tunç Soyer'in bir adım önünde yer aldı.

http://www.krttv.com.tr/gundem/sonankettendeerdoganakotuhaberh33327.html
Bakan Koca, corona tablosunu açıkladı: hasta sayısı 363 bin 999’a, can kaybı 9 bin 874’e yükseldi!68 izlenme
Atatürk’ün izinde yanan ateşin kahramanlık destanı… Büyük Taaruz’un 102. yılı51 izlenme
Taşkesenlioğlu döneminde tespit edildi: SPK’nın ihale oyununu Sayıştay ortaya çıkardı!48 izlenme
Adile Naşit aramızdan ayrılalı 33 yıl oldu...97 izlenme
Makam araçlarını toplatan başkan 1.5 milyon lira tasarruf yaptı281 izlenme
Valiliklerden Kuran kurslarında yüz yüze eğitim izni!101 izlenme
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bahis açıklaması: "Soruşturma genişleyebilir"20 izlenme
İdare Mahkemesi İBB’yi haklı buldu, Hiranur Vakfı’nın binası yıkılacak55 izlenme
Sanatçılardan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar soruşturmasına tepki!
Corona virüsü salgınında ‘Kanal İstanbul’ ihalesi!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya paylaştı: "Diyarbakır Lice Kıyıköy kırsalında 1'i turuncu 2'si gri kategoride olmak üzere 3 terörist etkisiz hale getirildi. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı"
Üniversite krizi büyüyor: Binlerce üniversite öğrencisinin kaydı silinecek