Günden güne artan hayat pahalılığı nedeniyle gıda kuyrukları da uzadıkça uzuyor.
Ramazan ayı kapsamında oruca bir buçuk saat kala İstanbul'un Bağcılar ilçesindeki iftar çadırı önündeki kuyruğa giren vatandaşlar, geçinememekten yakındı.
Bir vatandaş "İhtiyaç olmasa gelip de bu soğukta sorutmam herhalde" şeklinde yanıt verdi. Bir diğer vatandaş da "Yok ne yapalım, alamıyoruz. Ne yapalım mecbur geliyoruz" dedi.
Bir vatandaş ise şöyle konuştu:
"Öyle fakir insanlar var ki aklın hayalin duruyor. Ekmeği çöpten topladığını gördüm, gerçekten gördüm. Yaşlı insanlar ne yapabilir ki? 20 bin lirayla geçinebilir misin? Bir çıksınlar da gelsinler.
Oy zamanı gelip de insanları kandırıp da oy alabiliyorlar ama bir de insanların içine çıkın bakayım ne var ne yok, adamlar neyin peşinde. Birini görebiliyor musun? Göremiyorsun. Meclise bile gelmiyorlar ki..."
İftar çadırı uygulamasından memnun olduğunu söyleyen bir emekli, şunları kayda geçirdi:
"Ben dokuzuncu ayda köyden geldim. Bir gün lokantaya gitmedim, bir döner bile yemedim. Böyle bir düzen olur mu? Torunlarım yanıma geliyor, kaçıyorum. 20 bin lira alıyorum; buna ver, ona ver, 5 kuruş kalmıyor."
Bir diğeri “15 (bin) kira veriyorum. Elektrik faturası, boğaz derken elde var sıfır. 5 ay sonra olur 20 bin lira kira, bakalım ne yapacağız? Hiçbir şeyin tadı yok. Ne Ramazan’ın tadı var, ne insanların tadı var. Yaşamak bir hiç, zor yani” ifadesini kullandı.
NEFES
İmamoğlu’ndan Tayyip Erdoğan’a sınava birlikte çalışma sözü!
CHP'de kritik toplantıdan çıkan sonuç: "Daha sert adımlar atacağız"
İstismarcı şeyhin avukatından skandal savunma!
Bomba iddia: Ölüm sayıları böyle mi gizleniyor?
Enflasyon artmaya devam ediyor!
Cuma hutbesi tepki çekti: Kıyafetler, estetik, dövme, sosyal medya... Diyanet'in hedefinde yine kadınlar var!
Muharrem İnce konuştu: Bedelini ağır öderiz!
Skandal ortaya çıktı: Fatih Terim, Seçil Erzan ile şoförünün telefonundan, Hakan Şükür ile de eşinin telefonundan görüşmüş!
Çalışan vatandaşın maaşından İşsizlik Fonu için kesilen para bakın nereye gitmiş!
TÜİK 20 aydır bu verileri açıklamıyor: Milyonlarca kişinin ekmeğinden çalınıyor
Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanması davasında, Dilan ve Engin Polat ile 11 sanığın ifadeleri ortaya çıktı
Türk Hacker Grubu, İsrail'li Bakan Katz'ın kişisel bilgilerini ifşa etti
Times: Türkiye tohumlara el koydu
TRT çalışanı canlı yayında sinir krizi geçirdi! Çalışanın, ceketini çıkararak "yeter, yeter" diye bağırdığı duyuldu