İstanbul Ümraniye’de 'rezerv yapı alanı' ilan edilen Topağacı Mahallesi’nde kentsel dönüşüm adı altında yürütülen yıkım ve tahliye sürecine karşı mahalle sakinlerinin direnişi devam ediyor.
Bu sabah evlerin elektrik, su ve doğal gazını kesmek için mahalleye gelen ekiplere, çevik kuvvet polisleri eşlik etti. Vatandşların tepkisi üzerine polis müdahale etti, çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Mahallelilerin sosyal medya hesaplarından “Çevik kuvvet ekipleriyle kalan evlerin elektrik, su ve doğal gazını kesmeye geldiler. Mahallemizden Turgay gözaltına alındı. Zorbalığa boyun eğmiyoruz. Bakanlık bizi muhatap alana kadar direnmeye devam edeceğiz. Herkesi mahallemize dayanışmaya çağırıyoruz” açıklaması yapıldı.,
''NASIL KİRA VEREYİM?''
Ters kelepçeyle gözaltına alınan mahalle sakinlerinden Sevgi ise, “Dört çocuğum var, ben kirayı nasıl vereyim?” diyerek isyan etti. Mahalle halkı, “rantsal dönüşüm” olarak adlandırdıkları uygulamalara karşı direnişlerinin devam edeceğini söyledi.
TELE1
CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, ikinci el eşya satan esnafa bir dokundu bin ah işitti: "Emekli adam iki ekmek alabilmek için evindeki resim çerçevesini satmaya geldi"
Bir köfte firmasında daha uygunsuzluk tespit edildi! Bakanlık firmayı açıkladı
Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklandı
11 ÖĞRENCİYE CİNSEL İSTİSMARDA BULUNAN ÖĞRETMEN SERBEST BIRAKILDI!
Prof. Dr. Naci Görür: "Artık bu ülkede fay tartışmayacağım"
Prof. Ersan Şen ile yandaş Cem Küçük arasında çok sert ekonomi tartışması!
İmamoğlu Davası'nda büyük bomba! Savcılık, duruşmadan 1 gün önce mahkemenin elinden dosyayı aldı!
Engelli çiftin ‘kiralık ev’ dramı: ‘Engelli olduğumuzu duyunca bize ev vermek istemiyorlar’
Avrupa’daki Türkleri yakından ilgilendiriyor: AB Almanya’nın Türkleri vatandaşlıktan çıkarmasını ‘uygun’ buldu!
50 bin kişi bekleniyor! CHP’den büyük şeker mitingi!