CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesinde kapsam dışında bırakılan çalışanlarla ilgili bugün yazılı açıklama yaptı. Akkuş İlgezdi’nin açıklaması şöyle:
Sözleşmeli personele kadro müjdesi veriliyorsa ayrım yapılmaksızın hepsine verilmeli! ‘Şunlar hariç’ demek olmaz. Sözleşmeli personelin arkasında durduk ve çabalarımız bir nebze olsun sonuç verdi, yapılan yanlış kısmen de olsa düzeltildi. Kadro alacak sözleşmeli personeller kapsamına sözleşmeli sanatçılar, sözleşmeli öğretmenler ve 50D’li araştırma görevlileri de dahil edildi. Şimdi sıra diğer tüm sözleşmeli personelin kapsama dahil edilmesinde. Aynı mücadeleyi kapsam dışı kalan kamu dışı aile sağlığı çalışanları, sözleşmeli askeri personel, KİT personeli, Aile Bakanlığı’na bağlı ek ders karşılığı çalışan sözleşmeli personeller ve Meclis danışmanları için de sürdüreceğiz.
Aylardır ‘Tüm sözleşmeliler kadroya girecek’ diye açıklama yapıp insanları umutlandırdılar, pazartesi gününden beri kapsam dışı bırakılan kamu emekçilerinin sesi olmaya çalışıyoruz. Aile sağlığı çalışanları da kapsam dışı bırakılan sözleşmelilerden sadece biri. Kadro almak, 12 yıldır görevlerini en iyi şekilde yapan aile sağlığı çalışanlarının en tabii hakkıdır. Derhal bu yanlıştan dönülmeli. Sağlık çalışanları arasında sözleşmeli, taşeron, 4D’li ayrımını kabul etmiyor bu ayrımın son bulmasını talep ediyoruz.Diğer kamudaki sözleşmelilerle birlikte, sağlıkçılar da kadroya alınırken yaklaşık 3 bin 500 kişi olan ve aile sağlığı merkezlerinde çalışanlara yine kadro verilmedi. 12 yıldır canla başla çalışan aile sağlığı çalışanları da kadroyu hak ediyor. Sağlık ayrımcılık kabul etmez. Amasız, fakatsız tüm sağlık çalışanlarımız ve diğer sözleşmeli personeller hakkı olan kadrolarına kavuşmalı.
(ANKA)
Hacı Bayram Şener45 izlenme
Araştırma tüm gerçekleri ortaya koydu: Türkiye et yiyemiyor!32 izlenme
TCDD kovdu, şirket Kuveytli çıktı! Starbucks kimin? McDonald’s kimin?35 izlenme
Erdoğan'ın kongre sırasında aradığı şehit annesi: "Gelişigüzel aradı ve konuştum"49 izlenme
Can Ataklı hakkında ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik''ten iddianame!86 izlenme
Vatandaşlar 'DOĞALGAZ Müjdesine' inanmıyor! 'İnsanların tenceresi kaynamıyor, işsizlik çok, o doğalgazı satmazlarsa iyi!'124 izlenme
Türkiye, Bulgaristan ve Romanya mayın anlaşması imzaladı: NATO üyesi üç Karadeniz ülkesinin hedefleri neler?32 izlenme
Kredi kartı harcamaları yüzde 106 arttı: "Vatandaş faiz ödeyerek geçinmeye çalışıyor"33 izlenme
Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı'ndan rahip Brunson açıklaması: Koşulsuz bırakırlarsa kriz hemen biter!
Cumhuriyet gazetesini 'FETÖ'den suçlayan savcının 'FETÖ'den yargılanması AKP'li Metiner'i susturdu !
Halkın parasını 3 günlük gezide ezdi: TRT yöneticisi ABD gezisinde 1,5 milyon TL harcadı!
Mansur Yavaş: Ankara'da arıtılmayan suyu İstanbul içti!