Son dönemde ayçiçek yağında yaşanan kriz, Rusya’dan yağ ve ham madde yüklü gemilerin gelmesiyle çözülmüş gibi görünse de fiyatlar krizle birlikte tırmandığı seviyelerden geriye inmedi.
TMO Başkanı Ahmet Güldal ise yaptığı açıklamada Rusya’dan 18 bin ton daha ayçiçek yağı geleceğini belirterek, herhangi bir problem olmadığını belirtti.
Artan fiyatlar ve stoklarda tükenen yağlar nedeniyle halk kısa süre önce Ayçiçek yağı alma yarışına girmişken, stok sıkıntısının ortadan kalktığını belirten Güldal, "Rusya'dan ürün sevklerimizde herhangi bir problem yok. Şu ana kadar 42 bin ton ayçiçek yağı alımı planladık. Bunun 24 bin tonu geldi, 18 bin ton yağımız da geliyor." dedi.
Sabah'tan Barış Şimşek'e konuşan Güldal, "İhtiyaç durumunda ilave tedarik imkanlarımız da mevcut. Bakliyatımız bir sonraki sezona devir yapacak düzeyde stoklarda mevcut." şeklinde konuştu.
Alevi yurttaşların evini işaretledi: ‘Aleviler gitsin, Türkiye Müslümandır’102 izlenme
YARGITAY’dan TÜRGEV’e ‘rüşvet havuzu’ şoku!187 izlenme
“Hoca ‘cin çıkaracağım’ deyip benimle defalarca ilişkiye girdi”182657 izlenme
Ekrem İmamoğlu: Bu taslağı hazırlayanlarla seçimi iptal ettirenler aynı kişiler135 izlenme
RTE 'Türkiye hiçbir döneminde bu kadar özgür ve huzurlu olmamıştı' İzleyelim, bakalım nasılmış !888 izlenme
Polisi linç edenlerden görülmemiş yüzsüzlük!27 izlenme
Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş: "Kocamın dövdürdüğü gazetecilerden özür dilerim"45 izlenme
Balıkesir'deki mühimmat fabrikasındaki patlamanın ardından dikkat çeken ilişkiler ağı52 izlenme