İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Müdürlüğü, Kartal Samandıra Caddesi ve Pendik Semerkant Bulvarı arasındaki ulaşım bağlantısının güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan imar planı değişikliği teklifini İBB Meclisi'ne iletti. Teklif aralık ayı meclis oturumunda gündeme alındı. Plan değişikliği teklifinde, halihazırda kullanılan yolun genişliğinin 20 metreye çıkarılması için düzenleme yapılması istendi. Raporda, Kartal ile Pendik Çamlık mahallesini birbirine bağlayan yolun genişliğinin arttırılmasının bölgenin ulaşım altyapısını güçlendireceği kaydedildi. Raporda, planlama alanının büyük bölümünün Yakacık Aydos 1. Derece doğal sit alanı ve orman alanından geçtiği bilgisi yer aldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından plan değişikliği ile ilgili yapılan değerlendirmede, Kartal Yakacık Mahallesi'nde bulunan Samandıra Caddesi ve Semerkant Bulvarı arası imar yolu ön projesi izin talebine konu olan 50 bin 844 metrekarelik alanda plan değişikliği yapılması tabiat varlıkları açısında uygun bulundu. Ormanlık alanda yapılacak yol genişletme çalışmasına ilişkin plan değişikliği oy çokluğu ile kabul edildi. Meclis oturumunda söz alan CHP'li İBB Meclis Üyesi Esin Hacıalioğlu, 1.derece doğal sit alanından yol geçirilmesine tepki göstererek “Önce bölgeyi planlayalım, sonra yol geçip geçmeyeceğine karar verelim. Ormanın yol için yok edilmesi doğru bir planlama kararı değil” dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/aydosormaniyolafedaedildi2815674/
Levent Gültekin 'Cenazeye dönüşmüş bir iktidar var !'685 izlenme
CHP delegeleri mesai başlar başlamaz noterin kapısına koştu35 izlenme
Kulislerde dolaşan bomba Süleyman Soylu iddiası!118 izlenme
Valilikten polise 'şerefsiz' diyen AKP'li vekil hakkında açıklama73 izlenme
Tek dertleri Cumhuriyet! ‘Laiklik İhlalleri’ raporunda yok yok…43 izlenme
Güncel seçim anketinden şaşırtıcı sonuçlar: AKP'de düşüş, CHP'de ise yükseliş sürüyor!48 izlenme
Hamas'ın festival baskında yeni görüntüler ortaya çıktı: Saklananlar olabilir diye tek tek tuvaletlere ateş açmışlar63 izlenme
AKP'lilerden Kılıçdaroğlu'na 'öldürürüz' tehdidi ! Kimdir bu tipler ?20063 izlenme
Atilla Kart: Usulsüzlük iddialarının üstü örtülüyor!
Ukrayna'da halk nükleer santrale barikat kurdu!
Diyarbakır'da yoldan geçen bir araçtan atılan sigara izmariti buğday tarlasında yangın çıkardı, 700 dönümlük tarla 45 dakikada kül oldu!
AKP bu projeyi çocuklar için hazırlamış: 81 Okul 81 Şehit Projesi!