İstanbul’un ilçelerindeki yerel seçim sonuçlarına yapılan itirazlar devam ediyor.
Oyların yeniden sayılması talebi reddedilen Ümraniye’de CHP’nin Belediye Başkan Adayı Aykut Erdoğdu, tutanakları inceleyerek eksik yazılan oyları düzelttirdiklerini ifade etti.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Aykut Erdoğdu, “Ümraniye’de 1.195 oyumuz kaydırma sonucu eksik yazılmış. Bunlar ilk tespitlerimiz ve düzelttik. İncelemeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
CHP Ümraniye İlçe Örgütü’nden video paylaşan Aykut Erdoğdu, dokuz bin oy farkla geride olduklarını fakat 12 bin geçersiz oy olduğunu ve bu geçersiz oyların nedenini tespit etmeye çalıştıklarını söyledi.
Yüksek Seçim Kurulu hakimlerine de seslenen Aykut Erdoğdu, “Eğer Gaziosmanpaşa’da sayım kararı aldıysanız buna saygı duyuyoruz ama Gaziosmanpaşa’da sayım kararı aldıysanız Ümraniye’de, Pendik’te çok az farkla kaybettiğimz diğer ilçelerde bu sayımı yapmak durumundasınız” dedi.
Erdoğdu şu ifadeleri kullandı:
“Herkesi sükunete ve adalete çağırıyoruz. Bizim yaptığımız incelemelerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin tamamı aleyhinde olmak üzere bin 195 tane oyun kaydırıldığını ve oyumuzun eksik yazıldığını tespit ettik. Bunlara itiraz ettik. Üç tane seçim kurulu vardı, 3 nolu kurulda taleplerimiz kabul görmedi ne yazık ki. Diğer iki kurul için bunu söylüyoruz. Şu an dokuz bin civarında bir farkla biz Ümraniye’yi kaybetmiş görünüyoruz ama 12 bin tane geçersiz oy var her şeyden evvel. Bu geçersiz oyların neden kaynaklandığını da tespit etmeye çalışıyoruz. Gaziosmanpaşa’daki başvurudan çok daha sağlam kanıtlarımız, çok daha sağlam delillerimiz var. Bizim bu sağlam başvurumuza rağmen Ümraniye’de oyların yeniden sayılması kararı alınmıyorken Gaziosmanpaşa’da alınması çok büyük bir adaletsizlik. Bu Türkiye’deki demokrasi üzerine çok büyük bir gölge düşürüyor. Bizim amacımız şu an demokrasiye olan güvenin yeniden inşası konusunda bir çabadır. Yüksek Seçim Kurulu hakimlerinden şunu rica ediyorum: Seçimler gelir geçer. Bir ilçe gelir, diğeri gider. Ancak sandığa olan güven, Yüksek Seçim Kurulu’na olan güven kaybolursa hepimiz çok zor durumda kalırız. İnşallah Yüksek Seçim Kurulu hakimleri insanların güvenini kıracak bir karar vermezler. Eğer Gaziosmanpaşa’da sayım kararı aldıysanız buna saygı duyuyoruz ama Gaziosmanpaşa’da sayım kararı aldıysanız Ümraniye’de, Pendik’te çok az farkla kaybettiğimz diğer ilçelerde bu sayımı yapmak durumundasınız.”
Tele1
Düğünde damattan geline büyük saygısızlık! Elindeki cep telefonundaki yazıyı görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi54 izlenme
Rusya, Ukrayna’da sivilleri hedef alıyor! Korkunç tablo: 38 çocuk hayatını kaybetti!55 izlenme
AKP’li vekil kızına “terörist” dedi baba tepki gösterince başına bu geldi!115 izlenme
Milyarlarca lira borç takipte32 izlenme
AKPli siyasetçi AKP’nin oylarının düşmesinin nedenlerini açıkladı: Geçen yıl patates, soğan ve poşet karşımıza çıktı153 izlenme
Poşetin kaymağını iktidar yiyor! 25 kuruşa satılan market poşetlerinden iktidar bakın ne kadar gelir elde etti!60 izlenme
Elektrik faturasına zam gelecek mi? EPDK Başkanı’ndan gündem olacak çıkış: ‘Villada oturanın faturasını devlet neden sübvanse etsin?’31 izlenme
Hazine ne hale getirildi? İşte Berat Albayrak'ı yönlendiren gölge bakan...137 izlenme
Asgari ücretle inşaatta çalıştığını söyleyen vatandaş: "Şükret, nereye kadar şükür? Valla ben şükretmiyorum arkadaş bu sisteme"
Sinan Ateş'in vurulma anı ortaya çıktı! Ahmet Kekiç, Sinan Ateş'in silahıyla tetikçilerle çatıştı
ADD'den Amerika açıklaması
Tasarruf genelgesi unutuldu: Rektör için lüks makam aracı satın alınacak