Anayasa Mahkemesi (AYM) bugünkü Genel Kurul gündeminde, 7429 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’da yer alan bazı hükümlerin iptali istemiyle yapılan başvuruyu görüşerek karara bağladı.
AYM, Kanunun 11. maddesiyle, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin değiştirilen ek 4. maddesinde yer alan “yüzde 2” ibaresini iptal etti.
Buna göre, kamu görevlilerine, toplam kamu görevlisi sayısının en az yüzde 2’sini üye olarak kaydeden sendikalara üye olma koşuluyla toplu sözleşme ikramiyesi ödenmesini öngören düzenleme Anayasa’ya aykırı bulundu.
Yüksek Mahkemenin iptal kararının gerekçesi daha sonra yazılacak.
Tele1
Bütçe yok, ihale yok, kamulaştırma yok ama temel atma töreni var!59 izlenme
Afganistan'dan tahliye edilen ikinci asker kafilesi Ankara'da59 izlenme
Topkapı Sarayı'nda skandal: Topbaş'ın oğluna 'gecekondu' restoran138 izlenme
Eğitimcilere 'türban' cezası: Yönetmeliği uyguladılar, açığa alındılar!93 izlenme
İsmail Kahraman'dan yeni açıklama: "Ben diyorum ki laiklik olmasın..."44 izlenme
İmamoğlu Alman medyasına konuştu: Atatürk tablosuna dikkat çektiler53 izlenme
AKP'li belediyenin aylık gazete abonelik ücreti dudak uçuklattı!119 izlenme
'550 milyon TL harcadılar ama o fidanlar tutmaz'248 izlenme
Hükümet; yol, köprü, hastane ve tünellerden sora bir hizmete daha 'garanti' vermeye çalışıyor! İşte herkesi şaşırtan o hizmet!
Zamlar durmuyor endişe büyüyor: "Bu gidişle faturaları ödeyemez hale geliriz"
AKP, İBB’den Okçuluk Vakfı’na milyonları akıtmış!
Emekli ve ücretliye yüzde 20 zam tehdidi! Açlık kapıda