6 yaşında dini nikahının kıyıldığı ve sistematik tecavüze uğradığı gerekçesiyle adli makamlara başvuran H.K.G'nin şikayetinin ardından başlatılan soruşturma geçen günlerde bitti.
Hem baba İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel, hem anne F.G. hem de çocuk yaşta evlendirildiği Kadir İstekli hakkında dava açıldı.
Davanın ilk duruşması, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 22 Mayıs 2023'te görülecek.
Şimdi hem siyasette hem de sosyal medyada davada neden hiçbir tutuklu olmadığı soruluyor.
Independent Türkçe'den Cihat Arpacık'ın haberine göre H.K.G., 30 Kasım 2020'de İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak yaşadıklarını anlattı ve elindeki ses kayıtlarını adli makamlara verdi.
Savcı tutuklama talep etti, hakim adli kontrol uyguladı Soruşturma başladıktan sonra savcı, baba ve K.İ'yi tutuklama istemiyle sulh ceza hakimine sevk etti.
Ancak mahkeme talebi reddetti ve 2 şüpheli hakkında adli kontrol uygulanmasına hükmetti. Savcılık bu duruma itiraz etse de hakimin kararı değişmedi.
Soruşturma 2 yıl sonra, Cumhuriyet Savcısı Ercan Ateş'in iddianameyi tamamlamasıyla davaya dönüştü.
İddianameyi yazan savcının, yakın çevresine dosyada neden tutuklu sanığın olmadığını şöyle anlattığı öğrenildi:
"Bu iki yıllık bir dosya ama bana yeni devredilmişti. Soruşturmaya bakan ilk savcı arkadaş, hem baba Y.Z.G hem de K.İ'yi tutuklamaya sevk etmiş ama talep sulh ceza hakimi tarafından reddedilmiş. Ret kararına itiraz etmiş ama o da reddedilmiş. Ben dosyayı görünce iyi bir şekilde iddianame yazmaya öncelik verip dava açtım. Davaya bakacak ağır ceza mahkemesinin iddianameyi kabul ettikten sonra tensip ile tutuklama kararı vereceğini tahmin ediyordum ama bu şekilde takdir etmişler."
AYM, Can Atalay’ın ikinci ihlal başvurusunu Genel Kurul’a sevk etti33 izlenme
Yandaş medyada bile AKP'nin oy oranı dibi gördü! İşte oy oranı56 izlenme
İstanbul'dan sonra sıra Ankara'da mı? 'Mansur Yavaş aleyhine de uydurma bir suçlamayla dava açılma ihtimali söz konusu'41 izlenme
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Son seçimim' açıklamasına sert tepki32 izlenme
Saray 1300 konutun elektriğini tüketiyor!88 izlenme
Hastanelerde uzman kalmadı!47 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun MYK'sına giren Nevaf Bilek'e ailesinden tepki: "Genel Başkanımız Özgür Özel'dir"17 izlenme
Kriz Cerrahpaşa'yı vurdu: Ameliyatların çoğu durdu!110 izlenme