Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, katıldığı bir programda Roblox ve Discord’a yönelik erişim engeli hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, her iki platformun da Bakanlıkla iletişim halinde olduğunu ve zararlı içeriklerin kaldırılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bu çalışmaların tamamlanması halinde erişim engelinin kaldırılabileceğini kaydetti.
Bakan Uraloğlu, erişim engelinin yasal süreçler çerçevesinde uygulandığını ifade ederek, kullanıcıların güvenliği açısından platformlardan belirli içeriklerin kaldırılmasının şart olduğunu söyledi. Bakan Uraloğlu, "Roblox ve Discord için hukuki süreç içinde olan erişim engelleri var. İki platform da bizle irtibat halinde, bazı içeriklerin çıkarılmasına yönelik çalışmalar var. Bunları yaptıklarında açmamız söz konusu olacak." dedi.

Bakan Uraloğlu, "Biz aksi talep edilmemişse internet sağlayıcılarla konuştuk. Güvenli internet paketinin satılmasını istiyoruz. Yüzde 90'ların üzerinde güvenli internet paketi satılıyor. Acaba sosyal medya platformlarında olabilir mi onu paylaşıyoruz. Önden tercihte bulunmayana güvenli internet paketini satmış oluyoruz." diye konuştu.
Discord, 2024 yılında İstanbul Fatih’te yaşanan bir cinayetin ardından kamuoyunun gündemine gelen “incel” (istemsiz bekar erkek) gruplarına yönelik incelemeler sonucunda kapatılmıştı. Platformda tespit edilen yasa dışı faaliyetler nedeniyle, 9 Ekim 2024’te erişim engeli uygulanmıştı.

Roblox ise çocukları hedef alan zararlı içerikler nedeniyle Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebiyle mahkeme kararı doğrultusunda kapatılmıştı. Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği, kamu düzeni ve çocukların korunması gerekçesiyle sitenin ve uygulama bağlantılarının erişime engellenmesine hükmetmişti.
Gerçek Gündem
Kaynak: CNN Türk
94 sandık kaldı! İşte Maltepe sayımında son durum!279 izlenme
Yeni dönemin ilk ders zili yarın çalacak: Asgari ücretli velinin çocuğu aç kalacak38 izlenme
Cami yapımı seçim malzemesi oldu: Sandık gitti inşaat durdu!21 izlenme
İngilizler Erdoğan'ın kazanmasından memnun: "Erdoğan'ın kazanmasıyla Avrupa rahat bir nefes aldı" dediler39 izlenme
Vatandaşlar canlı yayında isyan etti 'Maaştan başka her şeye zam !'434 izlenme
İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa’nın ev hapsi kararı kaldırıldı14 izlenme
Hükümet 'Hem 3. köprü iş yapsın hem de para toplamak için' fahiş trafik cezalarıyla vatandaşı soyuyor !795 izlenme
İstanbul'da maganda dehşeti kamerada ! Kadın öğretmenlerin aracının önünü kesti, küfürlerle tehdit etti !506 izlenme
Patron ve sendikalar vergilere karşı birleşti!
Bahçeli'nin Öcalan açıklaması sonrası Celal Şengör: "PKK'yı hiçbir zaman Öcalan yönetmedi, PKK'yı idare eden ABD. O yüzden ondan barış beklemek saçmalıktır"
CHP o atamayı TBMM’ye taşıdı
Millet size bakıyor, siz millete ne zaman bakacaksınız?