Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, katıldığı bir programda Roblox ve Discord’a yönelik erişim engeli hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, her iki platformun da Bakanlıkla iletişim halinde olduğunu ve zararlı içeriklerin kaldırılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bu çalışmaların tamamlanması halinde erişim engelinin kaldırılabileceğini kaydetti.
Bakan Uraloğlu, erişim engelinin yasal süreçler çerçevesinde uygulandığını ifade ederek, kullanıcıların güvenliği açısından platformlardan belirli içeriklerin kaldırılmasının şart olduğunu söyledi. Bakan Uraloğlu, "Roblox ve Discord için hukuki süreç içinde olan erişim engelleri var. İki platform da bizle irtibat halinde, bazı içeriklerin çıkarılmasına yönelik çalışmalar var. Bunları yaptıklarında açmamız söz konusu olacak." dedi.

Bakan Uraloğlu, "Biz aksi talep edilmemişse internet sağlayıcılarla konuştuk. Güvenli internet paketinin satılmasını istiyoruz. Yüzde 90'ların üzerinde güvenli internet paketi satılıyor. Acaba sosyal medya platformlarında olabilir mi onu paylaşıyoruz. Önden tercihte bulunmayana güvenli internet paketini satmış oluyoruz." diye konuştu.
Discord, 2024 yılında İstanbul Fatih’te yaşanan bir cinayetin ardından kamuoyunun gündemine gelen “incel” (istemsiz bekar erkek) gruplarına yönelik incelemeler sonucunda kapatılmıştı. Platformda tespit edilen yasa dışı faaliyetler nedeniyle, 9 Ekim 2024’te erişim engeli uygulanmıştı.

Roblox ise çocukları hedef alan zararlı içerikler nedeniyle Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebiyle mahkeme kararı doğrultusunda kapatılmıştı. Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği, kamu düzeni ve çocukların korunması gerekçesiyle sitenin ve uygulama bağlantılarının erişime engellenmesine hükmetmişti.
Gerçek Gündem
Kaynak: CNN Türk
İsrailli genç kadın, Hamas'ın 260 kişiyi öldürdüğü festivalden nasıl kurtulduğunu anlattı59 izlenme
Bu tuzağa dikkat! Telefonu yavaşlayınca anladı82 izlenme
Hataylı üretici isyan etti: "Ortalama bir kilo mandalinayı 5 TL’ye mal ediyoruz ama mandalinaları dalında 3 TL’ye satmak zorundayız. Çünkü mahsül dalında kaldığında çürümeye, bozulmaya başlıyor"21 izlenme
AKP gitti T.C. geldi40 izlenme
Özgür Özel’in yeni partiyi ilanı sonrası Zeydan Karalar tercihini yaptı21 izlenme
İşte vatandaşın hali: "Gömlek kardeşimin, pantolon komşunun, ayakkabı ölmüş babamın"42 izlenme
Tosuncuk paraları burada yiyor!364 izlenme
Genco Erkal'ın Atatürk paylaşımına beğeni yağdı: Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa!60 izlenme
CİMER'den yanıt geldi: İşte AKP'nin 18 yılda sattığı kurum ve kuruluşların tam listesi!
Meloni'nin Erdoğan'a teşekkürüne CHP'den tepki: "Ülkenin itibarı ancak bu kadar ayağa düşürülebilir"
Bakan Koca verileri açıkladı: 27.802 yeni vaka tespit edilirken, 276 kişi hayatını kaybetti, 29.191 kişi sağlığına kavuştu!
İmamoğlu'ndan İsmailağa Cemaati'ne ait yurtla ilgili İBB'ye talimat!