Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, katıldığı bir programda Roblox ve Discord’a yönelik erişim engeli hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, her iki platformun da Bakanlıkla iletişim halinde olduğunu ve zararlı içeriklerin kaldırılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bu çalışmaların tamamlanması halinde erişim engelinin kaldırılabileceğini kaydetti.
Bakan Uraloğlu, erişim engelinin yasal süreçler çerçevesinde uygulandığını ifade ederek, kullanıcıların güvenliği açısından platformlardan belirli içeriklerin kaldırılmasının şart olduğunu söyledi. Bakan Uraloğlu, "Roblox ve Discord için hukuki süreç içinde olan erişim engelleri var. İki platform da bizle irtibat halinde, bazı içeriklerin çıkarılmasına yönelik çalışmalar var. Bunları yaptıklarında açmamız söz konusu olacak." dedi.

Bakan Uraloğlu, "Biz aksi talep edilmemişse internet sağlayıcılarla konuştuk. Güvenli internet paketinin satılmasını istiyoruz. Yüzde 90'ların üzerinde güvenli internet paketi satılıyor. Acaba sosyal medya platformlarında olabilir mi onu paylaşıyoruz. Önden tercihte bulunmayana güvenli internet paketini satmış oluyoruz." diye konuştu.
Discord, 2024 yılında İstanbul Fatih’te yaşanan bir cinayetin ardından kamuoyunun gündemine gelen “incel” (istemsiz bekar erkek) gruplarına yönelik incelemeler sonucunda kapatılmıştı. Platformda tespit edilen yasa dışı faaliyetler nedeniyle, 9 Ekim 2024’te erişim engeli uygulanmıştı.

Roblox ise çocukları hedef alan zararlı içerikler nedeniyle Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebiyle mahkeme kararı doğrultusunda kapatılmıştı. Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği, kamu düzeni ve çocukların korunması gerekçesiyle sitenin ve uygulama bağlantılarının erişime engellenmesine hükmetmişti.
Gerçek Gündem
Kaynak: CNN Türk
Enis Berberoğlu'nun avukatı konuştu: “Bu karardan sonra Enis Bey’in milletvekilliği iade edilmelidir"54 izlenme
Kanal İstanbul'da kamu yararı yok16 izlenme
Kanal İstanbul’u savunan Hulki Cevizoğlu’ndan ‘Dönüş’ açıklaması97 izlenme
Ünlü anketçi tek tek anlattı: "AKP'ye destek yüzde 16'ya kadar düştü. 'Bahçeli Erdoğan'a rest çekti' Kılıçdaroğlu ayrıntısı"44 izlenme
Yandaş pazarcı hem işlerden şikâyetçi hem de 'Hükümetin suçu yok, felaketler tufanlar yüzünden fiyatlar yüksek' diyor !2240 izlenme
İlahiyatçı Cemil Kılıç’ın görevine son verildi! "Bizi korkutmak ve sindirmek istiyorlar"38 izlenme
15 Temmuz Kahramanı ilan edilen Yüzbaşı, 'FETÖ'cüyüm deyip teslim oldu!284 izlenme
Benzine zam geliyor30 izlenme
HKP'den 'Hilafet' çağrısına suç duyurusu!
Cemal Enginyurt, Özdağ'ın tutuklanması sonrası çileden çıktı: "Bu ülkede bir genel başkanı tutukladınız. Gelin beni de tutuklayın"
Vatandaşı elektrik çarptı! Ucuzlaması bekleniyordu ama tam tersi oldu!
Cumhuriyet tarihinde bir ilk! Kişi başı gelir ilk kez 7 yıl üst üste azaldı!