Ramazan ayında dışarıda iftar yapmanın maliyeti, menünün içeriği ve mekana göre değişiklik gösteriyor. İftar menüleri, İstanbul'un birinci sınıf restoranlarında 100 ila 225 TL arasında değişirken, geleneksel Türk ve Osmanlı mutfaklarından seçilmiş lezzetleri müşterileriyle buluşturan 5 yıldızlı otellerde ise 89 liradan başlayıp 410 liraya dayanıyor.
Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, otellerin iftarlara çok özel olarak hazırlandığını belirterek, genelde şirketlerin iftarlarına, aile yemeklerine ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Eresin, ramazanda ziyaretçi sayısının oldukça yoğun olduğunu ifade ederek, “Otellerdeki iftar menüleri restorandakilerden daha hesaplı. Eskiden insanlarımız ‘Otellerde iftar çok pahalı, gidemeyiz' diye bakardı. Bizim yegane tavsiyemiz otellerin de iftar menülerini takip etsinler” dedi.
EN UCUZU 40 TL
İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal tesislerinde ise fiks menü 40 TL'den sunuluyor. Avcılar Denizköşk, 1453 Çırpıcı ve Beykoz Koru Sosyal Tesisi'nde beyaz et iftar menü fiyatı 45 TL, kırmızı et iftar menü fiyatı ise 50 TL. Beltur'un işlettiği köşklerde ise kişi başı iftar 8095 TL.
Bakan Zehra Zümrüt Selçuk: Türkiye'de yoksulluk sorun olmaktan kalktı77 izlenme
AKP'den bir sanat eseri daha: Çay bardağı39 izlenme
G.Antep'in Nurdağı ilçesinde, seçimi BBP'li adaya kaybeden AKP'lilerin oy torbalarını kaçırdığı ortaya çıktı !283 izlenme
Dünyanın gözü 3'lü zirvede! Masadaki ana gündem maddesi Suriye olacak!28 izlenme
Batman’da 39 kişilik işe 5 bin başvuru!104 izlenme
Eski AKP'li vekilden Sedat Peker'e dua36 izlenme
Askeri personelin üstünün aranması meclis gündeminde: "Kurumsal itibara etkisi nedir?"8 izlenme
Erdoğan'ın çağrısı tepki çekmişti: Halkın yüzde 81'i tasarruf yapamıyor32 izlenme