Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bir canlı yayında Canan Kaftacıoğlu ile ilgili bir soruyu cevap vererek, “Türkiye'de tweet attı diye hakkında soruşturma başlatılan bir kişi yok. Tweetin içinde yazandan dolayı soruşturma açılıyor” ifadelerini kullandı.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtladı. Bakan Bozdağ, Canan Kaftancıoğlu'nun yargılanma sürece ile ilgili konuşarak, "Ben, devam eden yargılamalarla ilgili hiç konuşmadım. Ancak burada bir karar çıktı. Kararlar eleştirilebilir. Kılıçdaroğlu da eleştirilebilir. Ama bunun temiz dille, saygı içinde olması lazım. Kılıçdaroğlu, 'Ben mahkemeyi tanımıyorum' diyor. Türkiye bir hukuk devletiyse, mahkemeler bir karar verdiyse, hukuk devletini dilinden düşürmeyen kişinin, 'Kararı beğenmedim. Ben karşıyım ama ortada mahkeme kararı vardır. Elbette gereği yapılacaktır' demesi icap eder. Bu kanunlara uymamaktır. Kanunlara uymamaya tahrik suçtur" dedi.
Sözlerinin devamında Kaftancıoğlu’nun aldığı cezayı gerekçelendirmek için tuhaf ifadeler kullanan Bozdağ, “Türkiye'de tweet attı diye hakkında soruşturma başlatılan bir kişi yok. Tweetin içinde yazandan dolayı soruşturma açılıyor” dedi.
Bozdağ, şöyle devam etti:
Sayın Cumhurbaşkanı ve annesine küfrü ifade özgürlüğü olarak görüyorsa, Kılıçdaroğlu mitingde çıkıp tekrar etseydi. Hakaret sadece Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde suçtur. Küfrediyor, hakaret ediyor, ifade hürriyeti diyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun kendine karşı açtığı hakaretlerle ilgili kaç tane açtığı dava var, bilmiyoruz. Sayın Akşener'in kaç tane şikayetçi olduğu kişi var, ne kadar tazminat var? Kaftancıoğlu için de geçerli. O zaman bunların kendileri hakkında söylenen hiçbir söz hakkında şikayetçi olmaması lazım.
Türkiye’nin hukuk devleti olmadığı yönündeki tespitler hakkında da konuşan Bozdağ, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş gibi hukuksuz biçimde cezaevinde tutulan isimlere gönderme yaparak, “Sadece bir, iki isim üzerinden hem Avrupa Konseyi hem Türkiye içinde hükümler veriliyor. Türkiye'de cezaevinde o kadar kişi var, onlar üzerinden bu iddialar dile getirilmiyor. İki, üç kişi üzerinden Türkiye'deki hukuk sistemini kimse sorgulayamaz, buradan da adil bir sonuca varamaz” dedi.
KİRACILARLA İLGİLİ DÜZENLEME YAPILACAK MI?
Bozdağ, kiracılarla ilgili bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı konusunda da şu ifadeleri kullandı:
Bizim borçlar kanununda esasında kiracıları, kiralayanları koruyan önemli hükümler var. Kötü niyetli şekilde bu konuda hareket edilmemiş olsa bu düzenlemeler hem kiracıları hem ev sahiplerini koruyor. Ancak son zamanlarda kiracıları zorlayan, onları zorla çıkarmak isteyen ve bu konuda kiracının karşılayamayacağı miktarda artış talep eden ev sahipleri olduğuna dair ciddi haberler var. Bu konu Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığımızın konusu. Onlar bu konuda Maliye Bakanlığıyla beraber çalışma yapıyor. Biz de Adalet Bakanlığı olarak destek veriyoruz.
Kanunlarımızın koyduğu hükümler, sınırlar var. Yasa asgari müşterekleri ve usulü ortaya koyuyor. Düzenlemede ne çıkacak, şimdi söylemeye imkan yok. Hem ev sahibi hem de kiracıyı koruyacak makul bir formül ortaya çıkarsa, bu konuyla ilgili adım atabiliriz.
İliç faciasında hayatını kaybeden işçinin eşine 'sus' parası teklif etmişler!34 izlenme
2023'te işveren sigorta primi yüzde 58 artırılacak! Belirlenen oranda artış olursaasgari ücret 8.690 TL olacak.66 izlenme
'Mama bağışı' adı altında milyonlarca lirayı hesaplarına geçirmişler24 izlenme
2025 MTV zamları açıklandı: Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde büyük zam!34 izlenme
İsrailli futbolcu Jehezkel hakkında adli soruşturma34 izlenme
Beşiktaş'ta imam hatip ısrarı!107 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 13.849 yeni vaka tespit edilirken, 70 kişi hayatını kaybetti, 17.673 kişi sağlığına kavuştu!35 izlenme
Sığınakları daire diye sattı!438 izlenme
AKP'nin 'popüler' vekili, Erdoğan'ın eski şoförü FETÖ'ye böyle sahip çıkmış
Erdoğan'ın ayakkabısının fiyatı dudak uçuklattı! İYİ Partili vekil açıkladı
Silivri'den gelen bu cümle her şeyi özetledi! Vahap Seçer, Aziz Nesinlik o cümleyi aktardı
Türkiye'deki Suriyelilere duyurulur: First Lady'niz sokağa indi! Hani iç savaş vardı?