Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ankara’da dün yaşanan dokuz kişinin yaşamını yitirdiği 86 kişinin yaralandığı tren faciasıyla ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Turhan, kazanın sinyalizasyon olmadığı için yaşandığı yönündeki açıklamalara tepki göstererek “Sinyalizasyon sistemi demiryolu sistemi için olmazsa olmaz değil.” dedi. Bakan bir gazetecinin konuyla ilgili sorusuna da ‘Bu soru doğru değil‘ diyerek tepki gösterdi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı şunları kaydetti;
‘Son günlerde kazadan sonra sinyalizasyon olmadı için bu kaza oldu gibi değerlendirmeler yapanlar doğru bir değerlendirme yapmıyor. Adli ve idari tahkikat devam ediyor. Sinyalizasyon sistemi demiryolu sistemi için olmazsa olmaz değil. Bu sistemin olmamasından dolayı demiryollarında işletme yapılamaz diye bir şey yok.Bilgilerinize sunuyorum. Kazadan sonra ‘sinyalizasyon olmadığı için bu kaza oldu’ gibi değerlendirme yapanlar doğru bir değerlendirme yapmıyor.
Bakan Turhan, ‘Bu trenlerde bu sistem var mıydı?” sorusuna ise ‘Bu soru doğru bir soru değil’ yanıtını verdi.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/ulastirmabakanindanankaradakitrenkazasiylailgiliaciklama2795927/
Sağlık Bakanlığı corona tablosunu açıkladı: Toplam vaka sayısı 278.228’e, can kaybı da 6.620’ye yükseldi!93 izlenme
Atatürk düşmanı Fatih Tezcan tutuklandı mı?109 izlenme
Özel sitenin işgal ettiği sahil halk plajı olacak29 izlenme
Vatandaş maske bulamazken, RTE Amerika'ya envai çeşit yardım gönderiyor !107 izlenme
Konya Selçuklu'daki binanın çökme anı ortaya çıktı67 izlenme
'Nerede hata yaptık' diyen CNN Türk muhabiri, sorduğuna bin pişman oldu!76 izlenme
Dolar 31 lirayla rekor kırdı16 izlenme
Üniversitede skandal konuşmalar! Atatürk’e 'deccal' diyen Said Nursi 'üstat' sayıldı!55 izlenme
İmamoğlu: Hedefimiz 5 bin kişilik öğrenci yurdu
İnce’den dikkat çeken ’24 Haziran’ açıklaması!
Gazeteci Emrullah Erdinç: "Bazı bebeklere keyfi ilaçlar veriyorlar! O verdikleri ilaçlardan şu an bazı bebeklerin ağır engelli olduğu ortada!"
İBB, Erdoğan'ın sınıf arkadaşına açtığı davayı kazandı