Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ankara’da dün yaşanan dokuz kişinin yaşamını yitirdiği 86 kişinin yaralandığı tren faciasıyla ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Turhan, kazanın sinyalizasyon olmadığı için yaşandığı yönündeki açıklamalara tepki göstererek “Sinyalizasyon sistemi demiryolu sistemi için olmazsa olmaz değil.” dedi. Bakan bir gazetecinin konuyla ilgili sorusuna da ‘Bu soru doğru değil‘ diyerek tepki gösterdi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı şunları kaydetti;
‘Son günlerde kazadan sonra sinyalizasyon olmadı için bu kaza oldu gibi değerlendirmeler yapanlar doğru bir değerlendirme yapmıyor. Adli ve idari tahkikat devam ediyor. Sinyalizasyon sistemi demiryolu sistemi için olmazsa olmaz değil. Bu sistemin olmamasından dolayı demiryollarında işletme yapılamaz diye bir şey yok.Bilgilerinize sunuyorum. Kazadan sonra ‘sinyalizasyon olmadığı için bu kaza oldu’ gibi değerlendirme yapanlar doğru bir değerlendirme yapmıyor.
Bakan Turhan, ‘Bu trenlerde bu sistem var mıydı?” sorusuna ise ‘Bu soru doğru bir soru değil’ yanıtını verdi.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/ulastirmabakanindanankaradakitrenkazasiylailgiliaciklama2795927/
Çerçioğlu 522 milyonu kaptı! Topuklayan Efe'nin rant planı ortaya çıktı16 izlenme
Bloomberg'den dikkat çeken Türkiye analizi8 izlenme
Sen misin 'Pahalı yiyecekler yok' diyerek 'çilingir sofrası' paylaşan! Bakanlık 'alkol reklamı' dedi, 67 yaşındaki emekli vatandaşa soruşturma açıldı!10 izlenme
İmralı'ya bir veto daha!12 izlenme
111 yıllık dönem kapanıyor! Dünya akaryakıt devi Türkiye’den çekiliyor40 izlenme
Sinan Ateş cinayeti iddianamesi iki yıl sonra tamamlandı47 izlenme
AKP’li Kavakçı ‘İBB bursu’ paylaşımına açtığı davayı geri çekmek için para istemiş!94 izlenme
Sedat Peker dosyayı açtı: 'Fişinin çekildiği' iddia edilen Burhan Kuzu böyle yalvarmış!56 izlenme
FETÖ sanığı emniyet amiri itiraf etti!
Trump'ın bombaları bile yıkamaz: İşte İran'ın az bilinen en derin nükleer tesisi
KYK borcunu ödemeyenlere kötü haber: Hesaplara bloke konmaya başlandı
Prof. Dr. Vedat Bulut'tan koronavirüs açıklaması "900 doktor istifa etti, kaos yaşanabilir!"