Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin günlük COVID19 tablosunu açıkladı. 9 Şubat verilerine göre, 452 bin 363 test yapıldı.
Son 24 saatte, 108 bin 563 yeni vaka tespit edildi. Bugün 88 bin 647 kişi de sağlığına kavuşurken corona nedeniyle 266 kişi hayatını kaybetti.
BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Omicron'un ilk etkileyip, yayılım gösterdiği şehirlerde vaka sayıları ciddi düşüş gösteriyor. Diğer şehirlerimizde de durumun benzer şekilde seyretmesi bekleniyor. Yine aynı şekilde, hastalığı daha ağır geçirenler yaşlılarımızla kronik hastalığı olanlar. Çözüm tedbir ve aşı” dedi.
AŞILAMADA İLK SIRADA HANGİ ŞEHİR VAR?
Bakanlığın tablosuna göre Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.
EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA'DA
Bakanlığın tablosuna göre Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa'yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.
DÜN VAKA VE VEFAT SAYISI KAÇTI?
Bakanlığın 8 Şubat verilerine göre, dün 452 bin 363 test yapılmıştı. Dün, 111 bin 96 vaka tespit edilirken, 241 kişi hayatını kaybetmiş ve 82 bin 168 kişi sağlığına kavuşmuştu.
Sözcü
Dilan Polat, Erdoğan'a mektup yazdı: 'Kendime izah edemiyorum'35 izlenme
Skandal! AKP'li Belediye Başkanı Türk bayrağını değiştirdi!66 izlenme
Doğa katliamına ADD'den sert tepki!38 izlenme
Ünlülerin parasını kurtarma iddianamesi mi?30 izlenme
AKP'nin Büyükçekmece'de sergilediği oyun ve madde madde gerçekler !352 izlenme
İktidar medyası TOBB Başkanı'nın ekonomi eleştirisini affetmedi: "Yaprakları yerken kıtır kıtır, sapına gelince mee… Yok öyle yağma…"22 izlenme
Trabzonspor'da Trezeguet'in kaburgasında kırık tespit edildi22 izlenme
Kızılay şirketleşti akrabalar koltuk sahibi oldu29 izlenme
Yine Diyarbakır, yine arazi anlaşmazlığı: Kuzenlerine kurşun yağdırdı, iki kardeş can verdi...
Facianın yaşandığı madene ilişkin yeni skandal duyuldu!
İBB'de görev değişikliği: Müdür, memur olarak atandı
Elektrik Mühendisleri Odası, yeni zamları hesapladı: Yüzde 73'lük artış!