Konya Büyükşehir Belediyesi'nin borcu Sayıştay'ın İller Bankası denetiminde ortaya çıktı. Konya, 699 milyon liralık kredi borcuyla Türkiye'nin en borçlu 4'üncü belediyesi oldu. Belediye, seçim öncesi açıkladığı kafeterya ve süs havuzu projesiyle borç yükünü azaltmak yerine daha da ağırlaştırmayı tercih etti. Belediyenin Fen İşleri Daire Başkanlığı'nca imzalanan sözleşmeye göre; 842 metrekarelik alana ‘Şefikcan Kafeterya ve Havuz' inşaatı yapılacak.

MAYISTA BİTECEK
İnşaat çalışması için 3 milyon 800 bin TL'lik maliyet çıkarıldı. Sözleşme 3 milyon 670 bin TL'ye imzalandı. 12 Mayıs 2019'da bitmesi planlanan projede; binanın hazırlanması, döşemeler ile duvar boyalarının yanı sıra kafe/bahçe mobilyaları, ayna, WC seramiği, mescit halısı, menü levhası gibi detaylar da yer aldı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Uğur İbrahim Altay, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde AKP'nin Büyükşehir adayı olarak yarışacak.
Konya Büyükşehir Belediyesi, kente süs havuzu ve kafeterya inşa ettirecek. Lüks projeye göre kafeteryanın duvarında ise ‘Hayat kısa; bunun için uyanık kal' yazacak.
Sayıştay raporuna göre, İller Bankası'na en borçlu dördüncü belediye olan Konya Belediyesi 3 milyon 670 bin liraya kafeterya yaptırıyor…
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/37milyonakafeylesushavuzuyaptiriyor3378708/?fbclid=IwAR3zVITZCmeXP3CDX8OJo3WRcdmfNJFl5x5M6THAW6AOk9lRBinb0MbJ9w
Bebekler gözlerini dünyaya sığınaklarda açtı41 izlenme
Yandaş Star'ın GYY Nuh Albayrak'ta yalakalık kervanına katıldı 'Erdoğan'dan daha iyi halife mi bulacaksınız ?'234 izlenme
Tepkilerin odağındaki kaymakam öğrenciye de ceza yazdırdı, öğrenci isyan etti! 'Bu yoklukta nasıl ödeyeyim!'68 izlenme
Sosyal medya bu atamayı tartışıyor! İBB AKP'li mühendisi bir üst müdürlüğe atadı32 izlenme
Hüzün Üçgeni Altın Palmiye Ödülü Sahibi Oldu29 izlenme
Atanamadığı için inşaatta çalışan öğretmen, çalıştığı inşaattan düşerek hayatını kaybetti39 izlenme
Yoksulluk sınırı 5 bin 473 TL135 izlenme
‘3 kez müjde verdiler, 25 kez zam yaptılar’78 izlenme
Dev bankadan kritik değerlendirme: ‘Türkiye geri dönüşü olmayan bir noktaya geldi’
Bu fırtına dinecek gibi değil: Ege'de 9 dakikada üç deprem
Özgür Demirtaş’tan Mehmet Şimşek’e acil dolar çağrısı
Bakan Özhaseki’den depremzedelerle ilgili tepki çeken sözler! "Ölüsü yoksa 'Yıkıldığı iyi olmuş, mis gibi villa verdiniz' diyor"