Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6.1’lik Sındırgı depremine ilişkin hasar tespitinin tamamlandığını duyurdu. Depremin bilançosu gün yüzüne çıktı.
Kurum, Balıkesir ve Manisa'da toplam 729 binadaki 1036 bağımsız bölümün ağır hasarlı veya yıkık olduğunu açıkladı.

Bakan Kurum, X hesabından Balıkesir Sındırgı'daki hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklamada bulundu.
"Balıkesir Sındırgı'da meydana gelen 6,1'lik depremin ardından hasar tespit çalışmalarımızı dün itibarıyla tamamladık." diyen Kurum, Sındırgı'daki bütün evlerin hasar tespit taramalarının yapıldığını bildirdi.
Kurum, "Ekiplerimizce yapılan incelemelerde, Balıkesir'de 624 binadaki 901 bağımsız bölüm, Manisa'da 105 binadaki 135 bağımsız bölüm olmak üzere, toplam 729 binadaki 1036 bağımsız bölüm ağır hasarlı veya yıkık olarak tespit edildi." ifadesini kullandı.
Ağır hasarlı yapıların vakit kaybedilmeden yıkılacağını belirten Murat Kurum, inşa faaliyetlerine başlanacağını ve ilk etapta Sındırgı'da mayıs ayında bitirilmesi planlanan TOKİ'nin yapacağı 100 evin, hak sahibi vatandaşlara sunulacağını kaydetti.
Gerçek Gündem
Bu çocuk Süleymaniye yurdundan.... Ailelere sesleniyor 'Çocuklarınızı bu yurtlara vermeyin !'18669 izlenme
Cumhuriyet’in 100.yılında da Anıtkabir’deki büyük ayıp devam etti! 'Her yer Tayyip her yer Erdoğan' sloganı attılar32 izlenme
Erdoğan'ın hemşehrisinden sert sözler: "CHP'de kim adayını koysa onu destekleyeceğim. Rizeliyim"24 izlenme
'Şeriat gelecek' diye slogan atan bir grup Boğaziçilileri tehdit etti, polis izlemekle yetindi!26 izlenme
Camları kapıları kapatın elektronik cihazları fişten çekin! Rektör otomobil kiralayacak!181 izlenme
AFAD’ın bir yıl önceki Hatay raporunda ‘Halkın haberi yok’ diye yazmışlar: Her şeyi biliyorlarmış, ama bir şey yapmamışlar42 izlenme
İBB Meclisi’nin AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, belediyenin borcunu camiyle ödeyecek!85 izlenme
Haniye suikastı sonrası çarpıcı iddia: Türkiye’den İran'a kalkan gizemli ABD uçağı!24 izlenme