Devletin ücretsiz izne gönderilen işçiye aylık 1168 TL, çalışana en düşük 1752 TL olan kısa çalışma ödeneğini, ve işsize en düşük 1177 TL olan işsizlik ödeneğini ödemediği de raporda yer aldı.
Salgın döneminde ‘evde kal’ çağrılarının işçiler için geçerli olmadığı vurgulanarak, en az 178 işçinin çalışırken Covid19 nedeni ile yaşamını yitirdiği açıklandı. Bunun yanında TÜİK’in açıkladığı iş gücü verilerinde sadece son dört hafta içinde iş arayanların işsiz sayıldığı kaydedilirken salgın nedeniyle iş arama eğiliminde olmayanlar da işsiz sayılmadığı öğrenildi.
İşsizler için kurulmuş olan işsizlik sigorta fonunun işsizlerden çok işverenlere yaradığı belirtilen raporda OcakHaziran ayları arasında 970 bin kişi işsizlik ödeneğine başvururken sadece 339 bin işçinin işsizlik ödeneğinden yararlanabilme imkanı bulduğu, işverenlere ise son 7 ayda toplamda 14,1 milyar para aktarıldığı açıklandı.
Türkiye’nin asgari ücrette Avrupa’da sondan 2. sıraya gerilediği kaydedilirken ilk vakanın görüldüğü 11 Mart gününde dolar kuru 6,22 TL iken Ağustos ayında dolar 7,32 TL’ye kadar yükseldiği bildirildi. Asgari ücretin 11 Mart günü 331 Euro’ya denk gelirken 13 Ağustos günü 268 Euro’ya gerilediği, asgari ücrette Türkiye’nin Sırbistan, Karadağ, Bulgaristan ve Arnavutluk’un önünde sondan dördüncü sırada yer aldığı belirtildi.
Esnafların geçinemediğini, açlıkla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden rapor, devletin esnaf ve sanatkarlara destek vermezse büyük toplumsal patlamayla karşı karşıya kalınacağını kaydetti.
https://halktv.com.tr/turkiyeasgariucretteavrupadasondanikinci431748h
AKP'li Bakan Kirişçi 'ahiret' tehdidiyle oy istedi! “Bu seçim çok önemli. Hepimiz öbür dünyaya gideceğiz. O tarafa gittiğimizde soracaklar”41 izlenme
Sıla bebek davası: Annenin akli dengesi yerinde çıktı, beraat istedi25 izlenme
Hakim, evsiz vatandaşa ev hapsi verdi!94 izlenme
Halk TV'ye gözaltılara tepki çığ gibi! Sosyal medya tek yürek oldu: "Gazetecilik susturulamaz"19 izlenme
AKP'nin 'kamuda mülakatı kaldırma' vaadini rafa kaldırmasına tepki yağıyor32 izlenme
Flaş… İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul hamlesi: Görevden aldı!115 izlenme
‘Z kuşağının yüzde 75’i AKP’ye oy vermeyecek’62 izlenme
Milli Eğitim hakkında skandal iddia: "Kız öğrenciler yurtlarda kalsın diye okul servislerine alınmıyor"33 izlenme
Çocukların öldüğü otel 'çocuk dostu' reklamıyla ziyaretçi toplamış
Bebeği engelli kalan aile kapatılan hastane hakkında aylar önce suç duyurusunda bulunmuş
Türbanlı öğrenci şikâyet etti akademisyenin istifası istendi!
Sinan Ateş davasında ‘Telefon şifremi hatırlamıyorum’ diyen Serdar Öktem’in MHP albümü