Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Gaziantep Milletvekili aday listesi büyük bir krize yol açtı. Gaziantep Ak Parti'de FETÖ kavgası yaşanıyor. İşte flaş haberin ayrıntıları;
FETÖ ile mücadele eden isimlerden Şamil Tayyar, aday listesinde kendine yer bulamadı. FETÖ bağı nedeniyle kesinlikle aday yapılmayacağı düşünülen bazı isimlerin ise yeniden aday listesinde kendine yer bulması büyük bir krize yol açtı.
Siyasi partiler aday listelerini dün Yüksek Seçim Kuruluna teslim etti.
AK Parti Gaziantep Milletvekili aday listesi Gaziantep’te FETÖ tartışmalarını başlattı. AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar aday olamazken aile çevresi FETÖ ile anılan Ahmet Uzer 2. sıradan yeniden aday oldu.
Ahmet Uzer’in hem yeğeni hem de dünürü olan Akcan ailesinin ismi Nakıpoğlu iddianamesinde geçiyordu. Yine diğer bir yeğeni Serkan Uzer FETÖ suçlamalarından dolayı halen firari durumda. Ahmet Uzer’in oğlu Avukat Sinan Uzer de FETÖ/PYD’den yargılanan Hüseyin Nakıpoğlu’nun avukatlığını yapıyor. Önceki seçimlerde Ahmet Uzer’in adaylığında Hüseyin Çelik ve Bülent Arınç’ın etkili olduğu konuşulan bir diğer konu.
AK Parti Gaziantep aday listelerine altıncı sıradan giren Ali Şahin de FETÖ bağı nedeniyle AKP Genel Başkanlığı ve Başbakanlıktan istifa etmek zorunda kalan Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminden AB Bakanlığı Başkan Yardımcılığı yaptı. Davutoğlu’nun ekibinden diye biliniyor.
AK Parti Gaziantep sekizinci sıra adayı ise M. Sait Kirazoğlu, soyadının Kiraz olduğu sonradan değiştirildiği ve Kiraz ailesinin hangi dinci örgütle bağlantılı oldukları da biliniyor. Dokuzuncu sırada ise FETÖ/PYD’den el konulan Naksan Holdinge kayyum olarak atanan Yaşar Atılgan var, şirkette kayyum döneminde çeşitli şaibeler yaşanmıştı.
4’ncü sıra adayı Abdullah Nejat Koçer de sahibi olduğu Adıyaman’ın Besni ilçesinde faaliyet yürüten BETAŞ Tekstil’in iflasından sonra 108 işçinin alacaklarını halen ödemediği biliniyor.
https://www.siyasetcafe.com/gaziantepteakpartikaristilisteyegirenfetoculerkim35241h.htm
Mahvettiler! Atatürk Havalimanı’na inen uçaklar için büyük risk oluşacak!140 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan maden faciasına ilişkin sert tepki! "Gerçekten öfke doluyum"25 izlenme
İktidar yanlısı CNN Türk'ten Saray'ı kızdıracak doğalgaz haberi! 'Doğalgaz faturası oduna yöneltti'44 izlenme
Türkiye’deki emekliler gelir bakımından dünya sonuncusu oldu: Türkiye emekliler için yaşanmaz ülke23 izlenme
Koronavirüs hastası öğrenciler tedbirsiz sınava alındı!57 izlenme
Acı tablo OECD verilerine yansıdı: Dünyada geçim derdini en çok Türkler yaşıyor27 izlenme
Lezzet festivalini bırak gariban sofrasına bak!34 izlenme
Ankara Demetevler’de Suriyelilere linç girişimi !2335 izlenme