CHP’li belediyelere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında görevinden uzaklaştırılan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in yargılandığı davada dün önemli bir gelişme yaşandı. Mahkeme, Köseler’in tahliyesine hükmetti. Ancak savcılığın, bu karara itiraz ettiği bildirildi.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Köseler’in de aralarında bulunduğu 13’ü tutuklu toplam 26 kişi hakkında hazırladığı iddianameyi mahkemeye sundu. İddianamede, Köseler için 17 yıl 6 aydan 67 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep edildi.
İstanbul Anadolu 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen üçüncü duruşmada, mahkeme heyeti Beykoz Belediyesi’nden, soruşturmaya konu olan ihalelere ilişkin muhasebe kayıtlarının ve belgelerin temin edilmesine karar verdi.
Duruşma sonunda, Köseler dahil tutuklu tüm sanıkların serbest bırakılmasına hükmedildi. Ancak savcılığın, özellikle Alaattin Köseler’in tahliyesine yönelik karara üst mahkemede itiraz ettiği öğrenildi.
Nefes
Özgür Özel: "Krizin tek sorumlusu Erdoğan'dır!"21 izlenme
Tepki çeken Atatürk büstü kaldırıldı44 izlenme
Kurultay davası ertelendi, karara tepki yağdı! "Sarayın planı tıkır tıkır işliyor..."17 izlenme
‘Örtülü’ faturası 1.1 milyar lira!167 izlenme
3 tören için 27 milyon12 izlenme
İçişleri Bakanlığı engellemek istemişti: 10 günde 7 milyonu geçti!45 izlenme
MHP'liler İstanbul'da okul bastı30 izlenme
İşte elektrik zammının vatandaşa faturası: Her ay 5 milyar TL!21 izlenme
Türkiye'yi asgari ücretli cenneti yapmışlar: 42 milyon kişi 17 bin liraya mahkum edildi
En az üç milyon lira... Hulusi Akar bu kadar parayı nereden buldu?
TSK'den İdlib'e askeri sevkiyat!
Erk Acarer AKP’deki iç savaşa dikkat çekti! "Tepişen yandaş filler kendi trollerini eziyor"