Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı ve BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TCG Anadolu gemisinde düzenlenen “TEKNOFEST Mavi Vatan” etkinliği kapsamında İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirilecek geçit törenine ilişkin açıklamalarda bulundu. 3031 Ağustos 2025 tarihlerinde Boğaz’da yapılacak etkinlik, Bayraktar’ın duyurusuyla tartışmalara yol açtı.
Selçuk Bayraktar, TCG Anadolu’da yaptığı konuşmada, 1721 Eylül 2025’te İstanbul’da düzenlenecek TEKNOFEST’e dikkat çekti.
Bayraktar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) “Mavi Vatan’ın incisi” olarak nitelendirerek, etkinliğin KKTC’de de büyük bir coşkuyla kutlandığını belirtti.
Ayrıca, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlenecek “TEKNOFEST Mavi Vatan” etkinliği hakkında bilgi verdi.
Bayraktar, şu ifadeleri kullandı:
“Şu anda TEKNOFEST Mavi Vatan geçişindeyiz. TCG Anadolu’dayız. Milli fırkateynimiz, denizaltımız ve donanmamızın güzide eserlerinin bulunduğu bir konvoy olacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlenen bu etkinlikte, TEKNOFEST Mavi Vatan yarışmaları da yer alıyor. Az sonra Boğaz geçişi yapılacak ve gemiler İstanbul Tersanesi’ne ulaşacak. 3031 Ağustos’ta TCG Anadolu ve Savarona tüm milletimize ziyarete açılacak. Herkesi bekliyoruz.”
Kamuya ait TCG Anadolu ve Savarona gemilerinin etkinlik duyurusunun, bir özel şirket yöneticisi olan Selçuk Bayraktar tarafından yapılması sosyal medyada sert eleştirilere neden oldu.
Kullanıcılar, “Türkiye bir aile şirketi mi?” yorumlarıyla tepkilerini dile getirdi. Etkinlik duyurusunun Deniz Kuvvetleri Komutanı veya Donanma Komutanı gibi resmi bir yetkili yerine Bayraktar tarafından yapılmış olması, tartışmaları alevlendirdi.
Sözcü
“Vatandaş 30’lu koli yumurtayı 100 liraya alacak”73 izlenme
Hakan Bayrakçı 'CHP Ankara'da güçlü bir aday gösterirse kazanır !'543 izlenme
İsrail'in gözünü kan bürüdü: Gazze'de büyük saldırıya hazırlanıyor23 izlenme
Şampiyon yarış atını kuşbaşı yapıp belediyeye satmışlar27 izlenme
Erdoğan LGBT nedeniyle katılmadığını söylemişti: Fransız basını Erdoğan'ın davet edilmediğini açıkladı!38 izlenme
Prof. Dr. Ortaylı: Bilmediğiniz şey, yanında akan suyu seyreden öküzden beterdir185 izlenme
Metiner-Soylu kavgasında iki kritik itiraf!72 izlenme
Eski Bakan'dan AKP ve Bahçeli’yi çıldırtacak İmamoğlu açıklaması43 izlenme