İBB’ye yönelik yapılan son operasyonda 49 kişi için gözaltı kararı verildi. Anılan kişilerden 24’ü sivil, 25’i ise İBB çalışanı. Avrasya Tüneli ile Çanakkale Köprüsünü inşa eden Mustafa Başar Arıoğlu, Erdem Arıoğlu ile Sami Özge Arıoğlu gözaltına alınan isimler arasında yer aldı. Anılan kişilerin yanı sıra 300 bayisi bulunan TECO Akaryakıtın sahibi Sarp Yalçınkaya da gözaltındaki bir diğer isim.
İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun özel kalem müdürü Kadriye Kasapoğlu, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ile İSTAÇ Genel Müdürü Ziya Gökmen Togay da gözaltına alınan isimler arasında.
Haklarında gözaltı kararı verilen 49 kişilik listede bir isim ise dikkat çekici. Anılan kişi Süleyman Aslan. Süleyman Aslan, Seçil Erzan’ın da yargılandığı İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesindeki dosyada hem şikâyetçi hem sanık konumunda.

Aslan’a yönelik açılan iddianamede Seçil Erzan’ın Süleyman Aslan'dan 2 milyon dolar aldığı anlatıldı. İlerleyen süreçte taraflar arasındaki ilişkinin bankacımüşteri ilişkisinin ötesine geçtiği vurgulanan iddianamede, Erzan'ın acil kredi ihtiyacında müştekilerden kazanç karşılığında ödünç para aldığına işaret edildi.
İddianamede, Erzan'ın savcılıkta alınan ifadesinde, "Süleyman Aslan büyük bir tefecidir. Benden bu zamana kadar defalarca para karşılığı faiz almıştır. Süleyman Aslan isimli tefeciden Moci (Moctaba Haghani) ile 10 milyon lira para aldım, 14 milyon lira olarak geri ödedim. Moci bana verdiği paraların hiçbir zaman bankada yasal olarak değerlendirilmediğini biliyordu. Buna rağmen bana dönem dönem para getirip kısa sürede yüzde 40 faizle geri alıyordu." dediği aktarıldı.

Seçil Erzan, Süleyman Aslan'a yönelik ifadesinde "Büyük tefecidir" demişti.
Anılan davada Süleyman Aslan’a istenen ceza ise 2 yıldan 6 yıla kadar hapis ve 500 günden 5 bin güne kadar adli para cezası.
Operasyon sabahı yakalanamayan Süleyman Aslan’ın halen firari olduğu anlaşıldı.
Sedat Peker'in ifşa ettiği masanın yeni fotoğrafları ortaya çıktı: Soylu'nun babası da orada!62 izlenme
Balıkesir’de isyan: Böyle bir adalet ve böyle bir hukuk olur mu?425 izlenme
Özhaseki'yi görevi devrettiği isim yalanladı! 'Belediyenin kasası boştu ütüsü bozulmasın diye açıklamadık'71 izlenme
İsrail'in Gazze'ye kara saldırısı amacına ulaşabilecek mi?29 izlenme
AKP’li belediye, cami tuvaletlerini 3 milyon liraya temizletti ama gerçek maliyeti farklı çıktı!46 izlenme
Sel felaketinin korkunç görüntüleri! Dükkânı nasıl yıktığını kaydetmişler!114 izlenme
Hakan Ural, Erdoğan'la fotoğrafını paylaştı: "Yiğit, mert, vicdanlı, sevmek ayıp mı yahu"63 izlenme
Depremin Verdiği Yıkım Tespiti21 izlenme