Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle üniversiteleri uzaktan eğitime geçirip yurtları boşaltan iktidar, aynı kararı yatılı Kuran kurslarına uygulamadı. Söz konusu kurslar, pazartesiden itibaren eğitim öğretime başlayacak.
Hem Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) hem de Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türkiye genelinde eğitime ara verdi. MEB, aranın ardından eğitim öğretimin 20 Şubat’ta başlayacağını duyurdu. YÖK ise bahar döneminin uzaktan eğitim yoluyla tamamlanacağını açıkladı. KYK yurtları ise depremzedeler için boşaltıldı. Eğitimle ilgili kararlar tartışılırken, bir karar da Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan geldi.
"EĞİTİME BAŞLANACAK"
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç tarafından il müftülüklerine “eğitim ve öğretime açılış” konulu yazı gönderildi. Yazıda, “Deprem bölgesi dışında kalan illerde yatılı ve gündüzlü tüm Kuran kurslarında 20 Şubat itibarıyla eğitim öğretime başlanacak” denildi.
Depremden yoğun olarak etkilenen Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’daki Kuran kurslarında tüm eğitim öğretim faaliyetlerine ara verildiği belirtilirken deprem bölgesindeki diğer 8 ilde ise 27 Şubat itibarıyla sadece hafızlık eğitimlerine yüz yüze veya çevrimiçi olarak başlanabileceği aktarıldı.
Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremler nedeniyle 10 ilden diğer illerdeki okullara nakil olan öğrencilerin de devamsızlıkla ilgili hükümlerden muaf tutulmasına karar verdiklerini açıkladı.
Sedat Peker'in de gündeme getirdiği SADAT nedir, ne zaman kuruldu? SADAT kelimesinin açılımı nedir? SADAT kimdir, kurucusu kim?98 izlenme
Üç sigara grubuna zam: Fiyatlar 50 liraya dayandı!89 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan 'Emekçiler' notuyla yeni bir video: 7 başlıkla sıraladı, Kılıçdaroğlu ekonomide neler yapacak?33 izlenme
Binali Yıldırım'ın 'okumadım' dediği Sayıştay raporunda bakın neler var !134 izlenme
Adıyamanlı depremzede Pınar Arslan elindeki konuşma kağıdını yırttı: "Bugün bu tesettürümle ve ben CHP'liyim. AKP'den CHP'ye geçtim. Kim benim yanımdaysa ben onun yanındayım"26 izlenme
49 bin Suriyeli bayram için ülkesine gidiyor!267 izlenme
Sinan Oğan'ın mal varlığını açıklayan gazeteci meydan okudu: "Beni mahkemeye ver hesaplaşalım!"28 izlenme
Şirketlerin yüzde 64'ünün ek zam yapacağı açıklandı30 izlenme