Sözcü'de yer alan habere göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı aralarında Bodrum, Belek, Alanya, Kemer, Çeşme gibi turizm bölgeleriyle Karadeniz yaylaları ve ormanların da bulunduğu Hazine'ye ait toplam 51 parça değerli gayrimenkul turizm yatırımcılarına otel yapmaları şartıyla 49 yıllığına tahsis edilecek. Bu süre bazı yatırımlar için Cumhurbaşkanı kararıyla 75 yıla kadar çıkarılabilecek. Tahsis hakkı kazanan şirketlerden sadece sosyal ve teknik altyapıya katılım payı istenecek. Tahsislerde yerli ya da yabancı ayrımı gözetilmeyecek. Dolayısıyla kamuya ait alanlar yabancılara da bedava verilecek.
Hazine'ye ait birbirinden değerli alanlara 100 ile bin 200 yatak kapasiteli lüks oteller, tatil köyleri, golf sahaları, butik oteller ya da günübirlik tesisler yapılacak. İki Hazine arazisine ise toplam 350 yatak kapasiteli iki ayrı personel lojmanı inşa edilecek. Tahsis edilecek bazı alanların halen ‘orman' niteliğini koruyor olması dikkat çekti.
BODRUM, KEMER, ÇEŞME
Antalya'nın Kemer Çamyuva, Alanya, Belek, Gazipaşa, Side ve Manavgat turizm bölgelerinde yer alan devasa büyüklükteki 15 parça Hazine mülkü turizmcilere verilecek. Ayrıca Aydın'ın Didim ve Kuşadası, İzmir'in Çeşme, Özdere ve Selçuk, Muğla'nın Bodrum bölgelerindeki arsalar da kamudan alınıp özel şirketlere verilecek.
YAYLA TALANI DA VAR
Ordu'nun Çarşamba Yaylası'ndaki 4 farklı orman alan 4 otel, Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki ormanlık alan da 400 yataklı bir otel yapılması için yerliyabancı yatırımcıya verilecek. Ayrıca, Kars Sarıkamış ormanlarına iki otel ve bir günübirlik tesis, Mersin ormanlarına da oteller, tatil köyleri ve golf sahaları yapılacak. Hatay İskenderun kıyı bandı da turizmcilere verilecek.
Tarihi binaya Cumhuriyet düşmanının adı verildi!73 izlenme
'Erdoğan'ın amacı muhalefeti hazırlıksız yakalamak' diyen MetroPOLL kurucusu Sencar, 'baskın seçim' için tarih verdi!77 izlenme
Deprem bölgesinden acı haber: Donarak ölümler başladı47 izlenme
Başkan Mansur Yavaş'tan Ankara'ya yeni bir hizmet daha!91 izlenme
Balıkesir bir kez daha sallandı! İstanbul’da da hissedildi7 izlenme
Çanakkale Köprüsü'nde hesap bayramda bile tutmadı17 izlenme
Milli Eğitim Bakanlığından il müdürlüklerine 'Andımız' genelgesi gönderildi haberlerine yanıt133 izlenme
MKE Roket ve Patlayıcı Madde Fabrikası'nda patlama: 5 şehit31 izlenme