CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Emek Örgütleri Buluşması'nda konuştu. Özel, "Eğitim ve işçi sendikalarını güçlendireceğiz. Ne sermayeye düşmanız ne de işçilerin örgütlenmesinin karşısındayız" dedi.
Özel, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in gözaltına alınmasına tepki gösterdi.
Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
"Değerli Başkanım bir telefon etsen zaten gelirdi. Kamu binasına, devlet kapıyı kırarak giriyor. Neden? Algı yaratacaklar. İzni kim veriyor? Başsavcı. Başsavcı kim? Akın Gürlek. Düne kadar bakan yardımcısıydı. Kimin başı vurulacaksa Akın Gürlek orada.
"TEMİZ KAĞIDI ELİMDE"
Bahçeli'nin 'Öcalan konuşsun' dediği süreçte bundan suçlanıyor. Ahmet Özer'e verilen temiz kağıdı elimde. Akın Gürlek bir piyondur. O piyonu, o seyyar giyotini oradan alın. Kendilerini nasıl yönetmesi gerektiğini Esenyurt halkı mı karar verecek Akın Gürlek mi?"
ERDOĞAN'A 'TEŞEKKÜR' YANITI
Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP grup toplantısında kendisine teşekkür etmesine yanıt verdi.
Özel "Milyonlar anladı bir sen anlayamamışsın. Teşekkür önemli ama bir meseleyi bir kişininin özgürlüğü ile özdeşleştirmek sorunu görmeyen bir önermedir. Ben Meclis'i adres gösteriyorum. Sen Bahçeli ile birlikte Öcalan'a Meclis'i adres gösteriyorsun. Bir kişiyi aktörleştirip bana teşekkür ederseniz, Öcalan odaklı bu durumu sürdüreceğinizi gösterir. Bu demokratik değil, doğru da değil. Biz Meclis'in merkez olduğu şeffaf adil bir süreçten yanayım. Kabalık etmeyeceğim her teşekkürüm bir değeri vardır. Ama bu teşekkür yanlış bir zemindedir" diye konuştu.
ÖĞRETMEN MESLEK KANUNU TEPKİSİ
Öğretmen atamalarında uygulanan mülakat sistemine tepki gösteren Özel, "Bu sorunu ortadan kaldırmalıyız. Eğitim ve işçi sendikalarını güçlendirmek önceliğimiz olacak" ifadelerini kullandı.
Özel, Öğretmenlik Meslek Kanunu'na yönelik eleştirilerde bulunarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Milli Eğitim Akademisi" uygulamasıyla milyonlarca öğretmen adayının mağdur edildiğini vurguladı.
Özel, "Milli Eğitim Bakanlığı yönetimi, organize bir kötülük merkezine dönüşmüş durumda; 1 milyon diplomaya adeta el konulmuş ve büyük bir emek hırsızlığı yaşanmıştır" ifadelerini kullandı.
Tele1
Eşi vekil olunca talih yüzüne güldü, yükseldikçe yükseldi!
Konya’daki felsefe öğretmeni görevden alındı!
Doğalgaza dev zam!
Trakya Üniversitesi öğrencileri kayıp 6 milyonu rektöre sordu
Galler Prensesi Kate Middleton, fotoğrafının "manipülasyon" nedeniyle geri çekilmesinin ardından özür diledi.
Asgari ücrete "Cumhuriyet Altını" hesaplaması: 22 yılda şok edici düşüş!
FETÖ operasyonu düzenlenen Maydonoz Döner'in açılışını AKP'li ve MHP'li isimler yapmış!
Seçimden önce oy patlamasına neden olmuştu: Hayaldi gerçek olamadı, Erdoğan konut vaadini indirdi
Memur maaşından 6 çeyrek altın gitti
Fatih Altaylı, Sinan Oğan'ın "Muhalefet kazansa ekonomik kriz olurdu" sözlerinden sonra sadık kaldığı planı açıkladı