CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Nebati, doların yaşadığı düşüşe ilişkin yaptığı değerlendirmede kimsenin dolara müdahale etmediğini öne sürmüştü.
Nebati, 20 Aralık günüyle ilgili, "Cumhurbaşkanımızın konuşmasından sonra döviz düşüşünü gördüğümde kıpır kıpır oldum, arkadaşlara sordum biz bir şey yaptık mı? Yok efendim. Lan nasıl? Harika. 20 Aralık büyük bir geceydi" dedi.
CHP Tekirdağ Milletveki ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Bakan Nebati'nin sözlerine Twitter hesabından şöyle tepki gösterdi:
Ya arkadaşlar biz bir şey yaptık mı? Hahaha... Yok efendim. Lan nasıl? Harika! Muhteşem bir şey! Çünkü orada kurumlar yok" Şu rezaletin sergilenmesi için TCMB'nin arka kapısından, TCMB'ye ait olmayan 9 milyar$ yakıldı. Siz çok eğlendiniz. Millet de sizinle eğlenecek.
NE OLMUŞTU?
20 Aralık günü kabine toplantısı sona ermeden hemen önce tarihi zirveye ulaşan dolar ve Euro, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıkladığı yeni düzenlemeler sonrası düşüşe geçmişti.
Erdoğan'ın yeni düzenlemeleri açıklaması sonrasında dolar 18.40 seviyelerinden 15 seviyesinin altına kadar düşmüş, 20,80 seviyesindeki avro ise 18'in altına indi.
Erdoğan, döviz kurunda yaşanan gelişmelere ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada 20 Aralık'ta yapılan müdahaleyi işaret ederek, müdahalenin arkasında durmuştu.
Bakan Nebati ise, katıldığı televizyon programında dolardaki düşüşe ilişkin ''Biz bir şey yapmadık'' açıklamasında bulunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çelişkili ifadeler kullanarak kafaları karıştırdı.
https://www.krttv.com.tr/gundem/bakannebatinintartismayaratanifadelerineserttepkisecimih105536.html
Torpil çığrından çıktı! Listenin en altındaki aday kabul edildi!76 izlenme
Suriyeliler Şanlıurfa’da lüks araçlarla konvoy yapıp dolar gösterdi!79 izlenme
Türk ordusunu bu hale getirdiler ! İşte eseriniz !592 izlenme
Erdoğan'ın eski danışmanı 'baskın seçimi' ifşa etti!104 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yılı işaret etti! İşte asgari ücret artışı için konuşulan rakam37 izlenme
İmamoğlu'ndan dikkat çeken teğmenler hamlesi25 izlenme
Hamza Yerlikaya’nın ismi okullardan silinsin talebi!112 izlenme
Gazeteci Çiğdem Toker hakkında soruşturma başlatıldı34 izlenme
TELE1, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin hakkında suç duyurusunda bulundu!
Burası Arabistan mı? Maltepe'de bulunan devlet yurdundaki Arapça Cuma hutbesini Türk öğrenciler turist gibi dinledi!
Türkiye'nin Suriye'deki hava harekatları Biden'ı kızdırdı: Tüm amaçlarımızı baltalıyor
CHP'li bir belediyeye daha operasyon