Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, buğday ve saman ithalatıyla ilgili ilginç bir savunmada bulundu. Yeni Akit gazetesinin Ankara Temsilcisine değerlendirmelerde bulunan Pakdemirli, “Bu 'Saman ithal ettiniz, buğday ithal ettiniz' diyenlere karşı şunu söylüyorum; Türkiye'de para var ki ithalat yapabiliyor" dedi.
Yeni Akit gazetesinin Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı'ya konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarımda yıllık ihracatın 17 milyar dolar, ithalatın 12 milyar dolar olduğunu belirterek, "Tarımda kendi kendimize yettiğimiz gibi herhangi bir zarar da etmiyoruz, bu alanda Avrupa'nın itici gücüyüz" dedi.
Türkiye'nin tarım alanında daima kârlı ülke olduğunu kaydeden Bakan Pakdemirli, şunları konuştu: “Yıllık 12 milyar dolar ithalat, 17 milyar dolar ihracat var. Tarımda kendi kendimize yettiğimiz gibi herhangi bir zarar da etmiyoruz, bu alanda Avrupa'nın itici gücüyüz. Mesela buğdayda Türkiye kendi kendine yeterlidir. Samanda da 10 bin ton bizim ithalatımız, Türkiye'de tahmini ihtiyacımız 66 milyon ton. Bunun anlamı da 10 binde bir buçukluk bir ithalat var. Yani Türkiye'nin ihtiyacının 10 binde 1,5'u saman olarak ithal edilmiş. Bunun olumsuz bir anlamı var mı derseniz gördüğünüz gibi yok. Bu 'Saman ithal ettiniz, buğday ithal ettiniz' diyenlere karşı şunu söylüyorum; Türkiye'de para var ki ithalat yapabiliyor. Bizim iki tane görevimiz var. Biri üreticiyi korumak, ikincisi tüketiciyi kollamak. Bu iki görevi dengede götürmek istiyoruz"
Et fiyatları hakkında da bilgi veren Bakan Pakdemirli; “Et fiyatlarında eski pahalı günlere dönüş olmaz, ancak bir miktar artış olabilir. 2019'un ikinci yarısından sonra... Bu artış, ufak bir artış olabilir. Vatandaşımızın eti yine en uygun fiyattan sofralarına getirmelerine vesile olacağız" diye konuştu.
https://www.tarimdanhaber.com/haber/ekonomi/bakanpakdemirlidenilgincithalatsavunmasiturkiyedeparavarkiithalatyapabiliyor/
İzmir polisinden İzmir Marşı ile devriye !197 izlenme
Operasyon hazırlığındaki İsrail'den Mısır'a uyarı: Refah sınır bölgesini boşaltın35 izlenme
İnce’den Erdoğan’a ‘Bay Muharrem’ göndermesi898 izlenme
Özgür Suriye Ordusu'nun maaşlarını Türkiye mi ödüyor?183 izlenme
Meclis’e sunuldu! ‘Asgari ücrete yüzde 26 zam’200 izlenme
Memur ve memur emeklisinin sorusu yanıtını buldu: Enflasyon farkı hesaplara ne zaman yatacak?27 izlenme
Kredi kartında korkutan rakamlar! Yasal takip patladı50 izlenme
Bursa Müftüsü’nden çok konuşulacak sözler: Hazır kapılar açılmışken defolup gidin!208 izlenme