Dün, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Belçika'nın başkenti Brüksel'de 6 yıl sonra yeniden başlayan TürkiyeAB Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyaloğu toplantısına katılacağını duyurmuştu. Bakan Şİmşek'in haklarında yurt dışı yasağı bulunan TÜSİAD Başkanları Orhan Turan ve Ömer Aras'ı da bu toplantıya davetr ettiği ancak savcılığın başvuruyu reddettiği iddia edilmişti.
TÜSİAD'dan iddiaların ardından sosyal medya hesabından toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu.
TÜSİAD, TürkiyeAB Üst Düzey İş Dünyası Diyaloğu’na, TÜSİAD adına TÜSİADTİSK AB ve BusinessEurope Temsilcisi A. Dilek Aydın'ın katıldığını belirttiği açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"TÜSİAD, Brüksel’de yeniden başlatılan TürkiyeAB Üst Düzey Ekonomi Diyaloğu sonrasında düzenlenen TürkiyeAB Üst Düzey İş Dünyası Diyaloğu’na katıldı. Toplantı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ekonomiden Sorumlu AB Komiseri Valdis Dombrovskis ve Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Marta Kos’un katılımıyla gerçekleşti. AB Komisyonu evsahipliğinde düzenlenen etkinlikte TÜSİAD, TÜSİADTİSK AB ve BusinessEurope Temsilcisi A. Dilek Aydın tarafından temsil edildi.
Toplantıda verilen ana mesajlar: Avrupa’nın rekabetçiliği ve direnci için en öncelikli adım yeşil ve dijital politikaları içeren ABTürkiye Gümrük Birliği güncellemesi sürecinin başlatılmasıdır. Üyelik perspektifinde TürkiyeAB entegrasyon ortaklığının temellerine dönülmesi gerekiyor. Güvenlik, rekabetçilik veya dayanıklılık dahil her alanda, ortak bir vizyon ve tutarlı bir strateji geliştirilmeli. Süreçlerin net takvimler, ölçülebilir hedefler ve karşılıklı sorumluluk ile yürütülmesi gerekiyor. ABTürkiye ilişkilerinde güveni inşa edebilmek için, ortak demokratik değerler üzerine kurulu ve daha derin ekonomik entegrasyonla desteklenen, öngörülebilir bir AB–Türkiye ilişkisine ihtiyaç var. AB ve Türkiye ancak birlikte daha güvenli, daha müreffeh ve daha dayanıklı olabilir."

CHP Esenyurt Cumhuriyet Meydanı'nda 'Demokrasi Nöbeti'nde: 'Suç duyurusunda bulunuyoruz'18 izlenme
Emre Belözoğlu: "Seçil Erzan’la bir kez yüz yüze görüştüm"42 izlenme
Zehirlenerek ölmüşlerdi: Gözaltı sayısı 11'e yükseldi14 izlenme
Yine kadına şiddet! İstanbul Pendik'te sokak ortasında bir kadın şiddete maruz kaldı39 izlenme
Anketler sıkıştırdıkça Erdoğan müjdeleri artırıyor! AKP'nin müjdelerini duyanlar soruyor "Niye seçimi beklediniz?"42 izlenme
Mersin Valiliği, polis memuru Nagehan Ekiz’in intiharıyla ilgili inceleme başlattı!54 izlenme
Ankara'yı parsel parsel peşkeş çekip Anıtkabir'i imara açan Melih'in FETÖ arşivi !764 izlenme
Patronlardan asgari ücret açıklaması217 izlenme
Cemaatlerin silahlandığı iddiasına ilişkin soruşturma başlatıldı
İnsanlar kendini yakarken Büyükelçiden alay eder gibi paylaşım!
Uykuda 10 saniyelik nefes kaybı felç veya kalp krizine neden olabilir
Teyze öyle bir konuştu ki, iktidarın oy deposu olan yerde AKP'li seçmen AKP'yi savunduğuna pişman oldu!