Dün, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Belçika'nın başkenti Brüksel'de 6 yıl sonra yeniden başlayan TürkiyeAB Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyaloğu toplantısına katılacağını duyurmuştu. Bakan Şİmşek'in haklarında yurt dışı yasağı bulunan TÜSİAD Başkanları Orhan Turan ve Ömer Aras'ı da bu toplantıya davetr ettiği ancak savcılığın başvuruyu reddettiği iddia edilmişti.
TÜSİAD'dan iddiaların ardından sosyal medya hesabından toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu.
TÜSİAD, TürkiyeAB Üst Düzey İş Dünyası Diyaloğu’na, TÜSİAD adına TÜSİADTİSK AB ve BusinessEurope Temsilcisi A. Dilek Aydın'ın katıldığını belirttiği açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"TÜSİAD, Brüksel’de yeniden başlatılan TürkiyeAB Üst Düzey Ekonomi Diyaloğu sonrasında düzenlenen TürkiyeAB Üst Düzey İş Dünyası Diyaloğu’na katıldı. Toplantı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ekonomiden Sorumlu AB Komiseri Valdis Dombrovskis ve Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Marta Kos’un katılımıyla gerçekleşti. AB Komisyonu evsahipliğinde düzenlenen etkinlikte TÜSİAD, TÜSİADTİSK AB ve BusinessEurope Temsilcisi A. Dilek Aydın tarafından temsil edildi.
Toplantıda verilen ana mesajlar: Avrupa’nın rekabetçiliği ve direnci için en öncelikli adım yeşil ve dijital politikaları içeren ABTürkiye Gümrük Birliği güncellemesi sürecinin başlatılmasıdır. Üyelik perspektifinde TürkiyeAB entegrasyon ortaklığının temellerine dönülmesi gerekiyor. Güvenlik, rekabetçilik veya dayanıklılık dahil her alanda, ortak bir vizyon ve tutarlı bir strateji geliştirilmeli. Süreçlerin net takvimler, ölçülebilir hedefler ve karşılıklı sorumluluk ile yürütülmesi gerekiyor. ABTürkiye ilişkilerinde güveni inşa edebilmek için, ortak demokratik değerler üzerine kurulu ve daha derin ekonomik entegrasyonla desteklenen, öngörülebilir bir AB–Türkiye ilişkisine ihtiyaç var. AB ve Türkiye ancak birlikte daha güvenli, daha müreffeh ve daha dayanıklı olabilir."

AKP'li Şamil Tayyar'dan dokunulmazlık tehdidi! "Özgür Özel ile başlangıç yapmak lazım"24 izlenme
Pınar Gültekin’in katili Cemal Metin Avcı’dan kan donduran ifade!146 izlenme
Marmara'da peş peşe depremler: İstanbul’da gözler bu ilçelerde28 izlenme
Bilim Kurulu üyesinden 'Kurban' uyarısı: "Salgın açısından riskli"61 izlenme
Gözaltına alınan Tanju Özcan’ın ifadesi ortaya çıktı28 izlenme
Kılıçdaroğlu’na saldıran Osman Sarıgün AKP’li çıktı!217 izlenme
Uğur Mumcu suikast sanığının avukatı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı oldu55 izlenme
AKP'li eski bakan Faruk Çelik'in de Hiranur Vakfı'yla bağlantıları ortaya çıktı52 izlenme
AKP’nin eski İstanbul İl Başkanı Temurci: Korkuları gerçeğe dönüşecek
Sahibi Hülya Koçyiğit'in damadıydı: Alkoçlar Otelcilik AŞ için mahkemeden iflas kararı çıktı
Deprem uzmanı Osman Bektaş'tan 'İstanbul depremi' çıkışı: "Kaderi 7,4 değil"
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı