Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kira fiyatlarındaki artışı yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu.
TV 100'e konuşan Tunç, kira artış sınırlamasının uzatılmasına gerek kalmayacağını öngördüğünü söyledi.
Bakan Tunç, "Kiralarda fahiş kira artışı nedeniyle mağduriyet oluşmaması için TBMM’de yüzde 25’le sınırlandırıldı. Sonrasında yine bu artışla ilgili endişeler devam etti ve 1 yıl daha uzatıldı. Temmuz itibarıyla yüzde 25 kısıtlaması sona ermiş olacak. Tabii bir anda fahiş artış olmaması için kanun koyucunun takdiri söz konusu oldu" dedi.
Arabuluculuk sistemiyle ev sahibikiracı anlaşmazlıklarına çözüm arandığını belirten Bakan Tunç, "Eski kiracılar bakımından kiralayanların birtakım serzenişleri oldu. Bu tartışmaları sona erdiren bir değişiklik yaptık. 1 Eylül’den itibaren kira davalarında arabuluculuk uygulamasını başlattık. Dava açmadan önce arabuluculuk şartı getirdik" dedi.
Arabulucu uygulamasına ilişkin Bakan Tunç şunları kaydetti:
"Tüm Türkiye genelinde kira uyuşmazlıklarında arabulucuya başvurular, 1 Eylül'den itibaren şu ana kadar 21 Şubat itibarıyla 129 bin 259. Arabulucuya başvurular olmasaydı bunların hepsi davaya intikal edecekti. Bu 129 bin 259'dan 69 bin 239'u anlaşmayla sonuçlandı.
Kira artış sınırlamasına ilişkin ise Tunç şunları söyledi:
"Kira konusunun çözümü bol miktarda konut üretmek. Daha fazla konut üretimi kiraların da aşağıya çekilmesini sağlayacak. Gelinen noktada özellikle benim tahminime göre normalleşme olacak. Maliye bakanımızın enflasyon hedefi açıklamalarına baktığımızda kira sınırlamasının uzatılmasına gerek kalmayacak gibi görünüyor. Yüzde 25 kira artışı durumunun sürmesine gerek kalmayacak"
Sözcü
‘Asılsız’ denilen mesajı yazan da paylaşan da hapisle yargılanacak!33 izlenme
AKP’de oyun bitmiyor… İşte son İstanbul planları579 izlenme
Özgür Özel oyunu kullandı ve net konuştu! "İmamoğlu hem Silivri hem Çankaya yolunda"10 izlenme
Gözümüzden Kaçan Salgın - 10 Milyon İnsanın Hayatı Tehlikede!20 izlenme
Bir can daha... İstanbul'da bir yurttaş tramvayın önüne atlayarak intihar etti...66 izlenme
AKP'nin İBB hamlesinden saatler önce 'İstanbul hazır' diye afiş yaptılar ama Edirne'deki caminin fotoğrafını koydular!50 izlenme
Sayıştay'ın yeni başkanı 'külliye'den seçildi! Cumhurbaşkanlığı Personel Müdürü, Sayıştay Başkanı oldu77 izlenme
ABD'nin Kiev Büyükelçiliği vatandaşlarına uyarılarda bulundu: Rusya saldıracak, ülkeyi derhal terk edin!25 izlenme
Meclis'in 183 arabası için 224 milyon lira kasko ödeniyor! Sizce asgari ücret ne kadar olacak?
AKP Genel Başkan Yardımcısı'ndan TUSAŞ saldırısına korkunç yorum! "Hayat devam ediyor, ne yapalım?"
Prof. Dr. Özlü: Toplu taşıma virüs bulaşması için çok uygun bir alan
Kabineyi toplamadı, toplantıya katılmadı: Kulislerde konuşulanlar ortaya çıktı, Erdoğan ne yapıyor?