Antalya’nın Alanya ilçesindeki Süleymancılara ait bir yurtta eğitmenlik yapan G.R.U.’nun geçen yıl 14 yaş altındaki 5 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. Şikayet sonrası ifadesi alınıp, serbest bırakılan G.R.U. hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, suç duyurusunda bulundu. Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile G.R.U., 21 Kasım 2023’te yeniden gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen G.R.U., tutuklandı.
Sözcü’den Hazar Dost’un haberine göre, olayla ilgili yürütülen soruşturma ve alınan ifadeler kapsamında taciz ve istismara uğrayan öğrenci sayısının 10 olduğu tespit edildi. G.R.U. hakkında 9 öğrenciye yönelik ‘sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel istismar’, ‘çocuğa karşı cinsel taciz’, ‘çocuğa müstehcen görüntü, yazı veya sözleri içeren ürünleri vermek ya da bunların içeriğini göstermek’, 1 öğrenciye yönelik ise ‘nitelikli cinsel istismar’ suçlamasıyla toplam 94 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianame, Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.
AİLELERLE GÖRÜŞÜP PAZARLIK YAPMIŞLAR
Olayın yaşandığı tarihlerde, Süleymancılar tarikatının üyeleri, istismara uğrayan çocukların aileleriyle görüşmeler gerçekleştirdi. Bu görüşmelerde, olayın medyaya yansımaması için aileler ikna edilmeye çalışıldı.
Tele1
Erbakancılar AKP'yi çizdi!
Müteahhitler inşaatları durdurmaya başladı
Başak Demirtaş'ın adaylık açıklaması DEM partisinde nasıl karşılandı ve CHP ile işbirliğine nasıl bir etkisi olabilir?
Özgür Özel hakkındaki fezleke Meclis'te! İşte nedeni
AKP'li Osman Tomakin silahları İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tahsis ettiği araçlarla taşımış!
İBB Mezarlıklar Daire Başkanı'ndan çarpıcı açıklamalar! "Ölümler son 10-15 günlük süreçte hep 400'ün üzerinde"
Zafer'e uçmayan şirkete Eskişehir yok!
Sigaralara zam yağdı! Yarından itibaren geçerli olacak
Rumlardan skandal genelge: Atatürk sayfasını yırtın!
Esnaf saat sınırlamasına tepkili: Bu şekilde pandemi değil, sadece esnaf biter