TBMM KİT Komisyon’nda Askeri Fabrikalar A.Ş.'nin raporu görüşülürken CHP Milletvekili Atila Sertel, “Bizim meşhur Altay tankımız var. Bir türlü göremedik, üretimi hangi aşamada, davet ederseniz Katarlıların da ortak olduğu meşhur fabrikaya biz de bir ziyaret yapalım” dedi.
GÜÇ GRUBUNU VERMEDİLER
Sözcü'de yer alan habere göre, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ise “Tank üretilemedi. Çünkü Almanlar Otokar zamanında beş tane prototip için gerekli güç grubunu sağladılar ama seri üretim anlaşması imzalandıktan sonra motor ve güç grubunu vermediler'' dedi ve şunları söyledi:
“Yerli motor ve transmisyon üretimi için; çalışmalar devam ediyor. Kore'den güç grubu motor ve transmisyon almak için de çaba gösteriliyor. Amerika'da çalışmalarımız var. Ama şu anada elimizde motor ve transmisyon yok. Tank niye yokun cevabı da bu. Ama Almanlardan alınan yedek güç gruplarıyla Arifiye’de bir adet Altay tankının ikinci nesil tankını yaptık ve testlerini de gerçekleştirdik.”
FABRİKAMIZA HİÇ KATARLI GELMEDİ
Dere, Arifiye’deki tank fabrikası için de ” Dört yıldır bakan yardımcısıyım hiçbir Katarlı, bırakın ortak olmayı, bu fabrikaya girmedi bile, ne çalışan, ne yönetici Katarlı var. Fabrikamıza hiçbir Katarlı bugüne kadar giriş dahi yapmadı” ifadesi kullandı.
Nebati'den kendisi için uçağın bekletilmesine tepki gösteren yurtaşlara: "Seçimi AK Parti kazandı, Erdoğan kazandı, hazmedin kardeşim"30 izlenme
AKP'de sahte evrak skandalı!89 izlenme
Bakanlıklardaki bazı bürokratların çift maaş aldığı iddiasına Bakan cevap verdi148 izlenme
Yusufeli’nde seçimin iptali 1 oy için verilecek karara kaldı140 izlenme
Erdoğan’ın forma giydiği takım için 25 milyonluk saha!89 izlenme
Her yıl biraz daha geriliyoruz: Türkiye 180 ülke arasında 159. oldu!18 izlenme
Türkiye "Nakşibendi Cumhuriyeti" mi oldu?330 izlenme
RTÜK'ten Reklam Kurulu'na 'dört koltuklu' yeni temsilci!44 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 3.668 yeni vaka tespit edilirken, 18 kişi hayatını kaybetti, 17.857 kişi sağlığına kavuştu!
THY yöneticilerinin huzur hakkına yüzde 149 oranında zam!
Türkeş’in danışmanından MHP'ye çok sert 'Çakıcı' tepkisi!
AKP'lilerin ormandaki cenneti ortaya çıktı: Kaçak yapının içinde yok yok