Tarım ve Orman Bakanlığı, hileli ürünlerle mücadele kapsamında taklit ve tağşiş yaparak sağlığı tehdit eden gıdaların listesini yayımlamaya başladı. Bu adımla, tüketicilerin bilinçlenmesi ve gıda güvenliğinin sağlanması hedefleniyor.
Bugün yapılan testlerde zeytinyağlarının incelendiği ve içerisine yasaklı boyalar ile tohum yağlarının karıştırıldığının tespit edildiği açıklandı.
Sağlığı tehdit eden ve taklittağşiş yapılan ürünlerin listesi her geçen gün genişliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşların güvenilir gıdaya erişimini sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği denetimler sonucunda uygunsuz ürünleri açıklamaya devam ediyor.
Son güncellemeyle birlikte birçok yeni ürün listeye eklenirken, bu ürünlerin üreticileri de kamuoyuna duyuruldu.





Tarım ve Orman Bakanlığı, denetimler kapsamında alınan ürün örneklerini laboratuvarlarda analiz ediyor. Yapılan testlerle, ürünlerin içerdiği maddeler titizlikle incelenerek mevzuata aykırı durumlar tespit ediliyor.
Gıda ürünlerinde sahtecilik ciddi boyutlara ulaşmış durumda. Et, zeytinyağı, bal, lahmacun ve kebap gibi birçok üründe taklit ve tağşişe sıkça rastlanıyor. Fiyat, tat, renk veya kokusundan şüphelenilen ürünlerden uzak durmak, sağlık açısından büyük önem taşıyor. Şüpheli gıdaların tespiti halinde, ALO 174 hattı üzerinden ihbarda bulunulması gerekiyor.
Sözcü
Vatandaştan 'Utanmadan sıkılmadan diyorlar ki işsizlik var. Ne işsizliği?' diyen Erdoğan’a işsizlik tepkisi! 'Saray’dan konuşmak kolay. Bir de insin burada konuşsun bizimle'31 izlenme
SBK davasına bakan Amerikalı savcı Türkiye'de kimlerin telefonunu arıyor? Barış Terkoğlu açıkladı44 izlenme
Berat Albayrak imzaladı… Hazine’nin içi boşaltılıyor!713 izlenme
Boşanma dedikodularına enteresan tepki: Midenin kaşınmasından kim hoşlanmaz ki... Sırada ben varım!21 izlenme
Apo Meclis'e gelirse Devlet Bahçeli'nin kürsüsünden konuşma yapacağı ortaya çıktı11 izlenme
İnfaz edilen Önal'ın suikastçılarla telefon trafiği: 69 defa görüşmüş19 izlenme
Erdoğan da dahil devletin kayıtlarındaki 85 milyonun kişisel bilgileri internete düştü!33 izlenme
CHP İBB iddianamesi gerçeklerini açıklamak için meydanlarda olacak: "Omuz omuza duracağız"7 izlenme