Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı teşvik listesinde yerli ve yabancı 1009 şirkete verilen destekler yer aldı. Yabancı sermaye olarak teşvik alan şirketler arasında ise İtalyan Ferrero dikkat çekti.
ANKA’da yer alan habere göre, iki yabancı sermayeli şirket Düzce’de fındık fabrikası kurmak için teşvik alırken Aselsan’a 229 milyon TL teşvik verildi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, kasım ayında 1009 yatırım teşvik belgesi düzenledi. Bakanlığın, Kasım 2020 dönemi yatırım teşvik belgesi listesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
Yabancı sermaye olarak teşvik alan şirketler arasında ise İtalyan Ferrero dikkat çekti. 2014’te Oltan Fındık adlı şirketi satın alarak fındık piyasasında en büyük oyuncu olan İtalyan Ferrero Fındık’a da Düzce’de kuracağı yeni tesis için teşvik verildi.
667 milyon TL olarak belirlenen teşvikler şirket Gümrük Vergisi muafiyeti ve KDV istisnası aldı. Öte yandan yabancı sermaye olarak kayıtlarda yer alan Son Yüksel Fındık Gıda Sanayi ve Limited Şirketi de Düzce’de kuracağı yeni tesis için 108 milyon TL teşvik aldı.
KOCAELİ BELEDİYESİ'NE DE TEŞVİK
Teşvik listesinde belediyeler de yer alıyor. En dikkat çekenlerden biri ise 375 milyon TL Kocaeli Büyükşehir Belediyesi oldu. Belediyenin Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne belediye hizmetleri başlığı altında KDV istisnası tanındı.
ASELSAN’A 229 MİLYON TL
Teşvik listesinde dikkat çeken başka bir şirket ise Aselsan oldu. İtalyan şirkete verilen teşvikin yarısı kadarı ise Aselsan’a verildi. Şirkete yüzde 70 vergi indirimi, KDV istisnası, faiz desteği ve Gümrük Vergisi muafiyeti tanındı. Şirketin aldığı teşvikin büyüklüğü ise 229 milyon 110 bin TL oldu.
LC WAİKİKİ’YE AKSARAY’DAKİ YATIRIM İÇİN 3,65 MİLYAR TL
Teşvik listesinde LC Waikiki Mağazacılık Hizmetleri Ticaret A.Ş de yer aldı. Şirket Aksaray'da 3,65 milyar TL yatırım için teşvik belgesi aldı. Tekstil firmasına 480 bin palet/yıl lojistik hizmet komple yeni yatırımı için teşvik belgesi verildi. Yatırım için 175,3 milyon TL ithal makine ve teçhizat kullanımı,4 bin 500 kişilik istihdam öngörüldü. LC Waikiki Eylül ayında Aksaray'da 522 bin metrekarelik parselin çtahsisi için sözleşme imzalamış ve temelin 2021’de atılacağı açıklanmıştı.
AKP'li adaydan, Gaziantep’teki Şehit anıtında tepki çeken afiş!157 izlenme
AKP’li bir belediye daha cemaate yakınlığı ile bilinen vakfa kucak açtı!42 izlenme
Tuvalet krizi sonrası artık başsavcı değil20 izlenme
Türkiye’den ayrılan doktor sayısı 10 yıl öncesine göre 50 kat arttı!35 izlenme
Mazbata sonrası İBB'de ilk değişiklik! Sosyal medyada olay oldu!393 izlenme
Vatandaşa akşam pazarı tavsiyesinde bulunan Diyanet'e dev külliye!74 izlenme
Emekliler isyanda! “Durumumuz içler acısı, açız”26 izlenme
CHP Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdı, İYİ Parti imzalamadı31 izlenme
Milyonlar kuyrukta! Türkiye'ye giriş için günde 8 bin Afgan'a pasaport veriliyor!
Türkiye Barolar Birliği'nin yeni başkanı belli oldu
İzlerken aklınıza mantığınıza sahip çıkın ! Yobaz kafa, kara çarşafı bakın nasıl savunuyor !
Yemek yemek için her gün 2 kilometre yürüyorlar! Fen Lisesinden İmam Hatip Lisesine...