Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı teşvik listesinde yerli ve yabancı 1009 şirkete verilen destekler yer aldı. Yabancı sermaye olarak teşvik alan şirketler arasında ise İtalyan Ferrero dikkat çekti.
ANKA’da yer alan habere göre, iki yabancı sermayeli şirket Düzce’de fındık fabrikası kurmak için teşvik alırken Aselsan’a 229 milyon TL teşvik verildi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, kasım ayında 1009 yatırım teşvik belgesi düzenledi. Bakanlığın, Kasım 2020 dönemi yatırım teşvik belgesi listesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
Yabancı sermaye olarak teşvik alan şirketler arasında ise İtalyan Ferrero dikkat çekti. 2014’te Oltan Fındık adlı şirketi satın alarak fındık piyasasında en büyük oyuncu olan İtalyan Ferrero Fındık’a da Düzce’de kuracağı yeni tesis için teşvik verildi.
667 milyon TL olarak belirlenen teşvikler şirket Gümrük Vergisi muafiyeti ve KDV istisnası aldı. Öte yandan yabancı sermaye olarak kayıtlarda yer alan Son Yüksel Fındık Gıda Sanayi ve Limited Şirketi de Düzce’de kuracağı yeni tesis için 108 milyon TL teşvik aldı.
KOCAELİ BELEDİYESİ'NE DE TEŞVİK
Teşvik listesinde belediyeler de yer alıyor. En dikkat çekenlerden biri ise 375 milyon TL Kocaeli Büyükşehir Belediyesi oldu. Belediyenin Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne belediye hizmetleri başlığı altında KDV istisnası tanındı.
ASELSAN’A 229 MİLYON TL
Teşvik listesinde dikkat çeken başka bir şirket ise Aselsan oldu. İtalyan şirkete verilen teşvikin yarısı kadarı ise Aselsan’a verildi. Şirkete yüzde 70 vergi indirimi, KDV istisnası, faiz desteği ve Gümrük Vergisi muafiyeti tanındı. Şirketin aldığı teşvikin büyüklüğü ise 229 milyon 110 bin TL oldu.
LC WAİKİKİ’YE AKSARAY’DAKİ YATIRIM İÇİN 3,65 MİLYAR TL
Teşvik listesinde LC Waikiki Mağazacılık Hizmetleri Ticaret A.Ş de yer aldı. Şirket Aksaray'da 3,65 milyar TL yatırım için teşvik belgesi aldı. Tekstil firmasına 480 bin palet/yıl lojistik hizmet komple yeni yatırımı için teşvik belgesi verildi. Yatırım için 175,3 milyon TL ithal makine ve teçhizat kullanımı,4 bin 500 kişilik istihdam öngörüldü. LC Waikiki Eylül ayında Aksaray'da 522 bin metrekarelik parselin çtahsisi için sözleşme imzalamış ve temelin 2021’de atılacağı açıklanmıştı.
Devletin üniversitesi “Aile Üniversitesi” oldu!204 izlenme
AKP'li dayı olayı çözmüş ! 'CeHaPe olmasaydı emekli maaşı 7-8 bin, asgari ücret ise 11-12 bin TL olurdu'482 izlenme
"6 ay sonra uyandık ülkeyi bu halde bulduk"85 izlenme
Bugün de Bornova ve Buca yanıyor!19 izlenme
Erdoğan'ın destekçilerinin soğan ekmek kombinasyonu, soğan fiyatları artınca yerini ekmek suya bıraktı: "Gerekirse suya banıp ekmek yeriz"42 izlenme
Mehmet Şimşek oyunu CHP’ye mi verecek? “CHP’nin vaatleri bizimkinin 10 katı”261 izlenme
Dünyaca ünlü turistik ilçe su krizinin eşiğinde33 izlenme
Erdoğan’ın 2011'de başbakanken yaptığı Öcalan açıklaması gündem oldu: “Tayyip Erdoğan sağ oldukça, İmralı'daki için farklı bir uygulama asla düşünülemez. Bu namertçe bir iftiradır”22 izlenme
Türkiye sınırına gelen Suriyeli şarlatanın sözleri tepki çekti: 'Türk duvarını yıkacağız'
Pazar alışverişi sırasında AKP'yi eleştiren 63 yaşındaki Dürdane Özselgin'in hapsi istendi!
Kamu bankaları Bilal Erdoğan’ın vakfına sponsor oldu!
'İsrail’le ticareti kes' diyen 11 gence hapis cezası istendi