Bakanlık, geçen yıl aralarında müdür, müdür yardımcısı ve şef kadrolarının da bulunduğu toplam 1200 kadro için görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açtı.
Binlerce personelin başvuru yaptığı görevde yükselme ve unvan değişikliği için yazılı sınav geçen yıl eylül ayında yapıldı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ertelenen mülakat ise nisan ayı içerisinde yapılırken mülakatın sonuçları ise 28 Mayıs seçiminin ardından açıklandı.
Erdoğan’ın seçim öncesinde, “Mülakatı kaldıracağız” vaadine karşılık sınavdan yüksek puan alan bazı adaylar, mülakattan düşük puan aldıkları ve sınavı geçemedikleri belirtildi.
Sınavdan yüksek alan adaylar mülakatın iptal olması gerektiğini belirterek bakanlığa çağrı yaptı. Cumhuriyet'ten Rengin Temoçin, mülakatta elenen çalışanlarla konuştu.
"KENDİMİZİ TANITMA FIRSATI VERİLMEDEN SORULAR SORULDU"
Görevde yükselme sınavına giren bakanlık çalışanları yaşadıkları süreci şu şekilde anlattı: “Yüksek puanlar aldıktan sonra mülakatımız deprem sebebiyle ertelendi. Daha sonra seçim zamanına denk geldi. Nisan ayında mülakata girdik.
Sonuçlar 16 Mayıs’ta açıklanması gerekirken açıklanmadı. 28 Mayıs seçimlerinden sonraki gün açıklandı.
100’den fazla kişiyiz ve 80 puan üstü almış olmamıza rağmen elenmişiz. 62 puan alanlar mülakatta 90 puan almışlar ama bizler elenmişiz.”
Adaylar, “Mülakat 34 dakika sürdü. Bir insanın kendini ifade edebilme kabiliyeti, bilgi düzeyi sınav konularına hâkimiyeti, iletişim kabiliyeti bütün bunların ölçülmesi gereken bir zaman dilimidir.
Oturur oturmaz bizlere kendimizi tanıtma fırsatı verilmeden sorular soruldu. Ama belli ki sorulara cevap vermekle alakalı değilmiş” ifadelerini kullandı.
MÜLAKATTA SORULAN SORULARDAN BAZILARI ŞÖYLE
3 dakikalık mülakatta sorulan sorulardan bazıları ise şu şekilde:
“Yerli otomobil TOGG Cumhurbaşkanı tarafından ilk kime hediye edildi? Peygamberimizin halifeler içindeki damatları kimlerdir? Türkiye’nin ilk başörtülü valisi kimdir? Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı kimindir?”
Yeniçağ
Anketler için çarpıcı iddia: AKP’yi hareretle savunan insanların Erdoğan’a bakışı değişti86 izlenme
1999-2008 Arası Sigorta Başlangıcı Olanlar Dikkat! Emeklilikte Yeni Düzen Geliyor63 izlenme
Anagold’un taşeronu, işçileri vardiyaya çağırdı: Haberlere kulak asmayın, işe çıkıyoruz48 izlenme
AKP’nin kirli aile fotoğrafı büyüyor!56 izlenme
Araplar küstahlaştı! Atatürk için siyasi, Türkler için barbar dediler32 izlenme
CHP’den eğitim evlerinin mühürlenmesine tepki: Tarikat yurtlarını mühürleyin!123 izlenme
Vatandaş dolara hücum etti!379 izlenme
AKP’li belediyenin Ertuğrul Gazi büstü olay oldu! Benzerlik görenleri şaşkına çevirdi!95 izlenme
İsmail Saymaz istismarcı tarikat şeyhlerini tek tek açıkladı! 'Çocuk istismarında Nurullah tek değil, Türkiye bunlarla dolu!'
İktidara yakınlığıyla bilinen Hacı Yakışıklı övmek için çektiği videoda farkında olmadan gerçeği ifşa etti: 1915 Çanakkale Köprüsü bomboş!
Daha önce defalarca reddetmişlerdi: AKP teklifi sundu, İmamoğlu 'az kaldı' dedi
10 Kasım’da göbek atan müdürün cezası belli oldu!