Ticaret Bakanlığı, TÜİK'in resmi verileri baz alınarak Ocak 2024 itibarıyla Türkiye'den İsrail'e "Barut, patlayıcı maddeler, ateş alıcı maddeler, mühimmat, silah ve parçaları ihraç edilmeye devam edildiği ortaya çıktı" haberleriyle ilgili açıklama yaptı.
Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, haberlerin içeriğine yönelik incelemeler yapıldığı belirtilerek şunlar kaydedildi:
"36. fasıl, Barut ve patlayıcı maddeler, pirotekni mamulleri, kibritler, piroforik alaşımlar, ateş alıcı maddeler başlığı altında 'Jel yakıt ve çakmak gazı', 93. fasılda ise Silahlar ve mühimmat, bunların aksam parça ve aksesuarları başlığı altında 'yivsiz av tüfeği yedek parça ve aksesuarları ile balıkçılık malzemeleri (zıpkın vb)' ihraç edildiği anlaşılmıştır. Böylece, Gümrük Tarife Cetveli'nin fasıl başlıklarında yer alan ifadeler manipüle edilerek kamuoyunun yönlendirilmeye çalışıldığı anlaşılmaktadır. Söz konusu yurt dışı kaynaklı internet sitelerinin yapmış olduğu bu haberler, manipülasyon amaçlı yapılmış olup gerçeği yansıtmamaktadır"
Milli Savunma Bakanlığı da 'İsrail ile Türkiye askeri alanda işbirliği yaptığı' haberlerine ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklama şöyle:
"İsrail'in Gazze'de ayrım gözetmeksizin, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri, mülteci kamplarını ve sivilleri hedef alan şiddet eylemleri devam etmektedir. Filistin'in her zaman yanında olan Türkiye Cumhuriyeti'nin Filistinlilere zarar verecek bir faaliyet icra etmesi veya bu yönde bir faaliyetin içinde olması mümkün değildir. Bu çerçevede Milli Savunma Bakanlığı'nın İsrail ile askeri eğitim, tatbikat ve savunma sanayi işbirliği dahil hiçbir faaliyeti bulunmamaktadır"
KRT
Azerbaycan Ermenistan'ın hava savunma füze sistemini vurdu !484 izlenme
Adil Gür ve Kemal Öztürk canlı yayında 'Mesleği bırakırım' tartışmasında birbirine girdi!91 izlenme
"AKP’nin İstanbul politikası rant, talan ve ihanettir!"121 izlenme
Fahrettin Altun'un 'troll ağını' ifşa etti!102 izlenme
Barış Yarkadaş anlatıyor 'Kozmik Oda'nın deşifre edilmesinde kimler görev almıştır !'505 izlenme
Diplomalı işsizler ordusu büyüyor28 izlenme
Toprak: “Bir neslin hayatını kararttığının farkında olan iktidar, Z kuşağı korkusu yaşıyor”85 izlenme
Kılıçdaroğlu tartışmalı o isme 'Yeni Zekeriya Öz' demişti, mahkeme kararını verdi35 izlenme
Milyonluk ihale, tartışmalı pazarlık usulüyle eski başkana verildi!
190 bin dolar kaptırmıştı: Seçil Erzan’ın Buse Terim’in parasını ne yaptığı ortaya çıktı
Hükümet körler, sağırları oynuyor: Bu silahlar nerede, kimlerin elinde?
Haber Global'in muhabiri 'metro merdivenleri çalışmıyor' dedi, görüntüler muhabiri yalanladı