Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Bakan Ersoy'un hissedarı olduğu şirketin projesine onay çıktı. Otele 25 bin metrekarelik orman arazisi de dahil edilecek.
Birgün'den Bilal Çelik'in haberine göre, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un ana hissedarı ve yöneticisi olduğu şirketinin Türkbükü’nde yapacağı 5 yıldızlı tatil köyü projesine 25 bin metrekarelik orman arazisinin dahil edilmesine onay verdi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a ait Ersoy Otelcilik, Aralık 2020’de Muğla’da Bodrum Hilton Türkbükü Otel’i bünyesinde bulunduran Azerbaycan merkezli ISR Holding’in bir şirketi olan ISR Turizm’i satın aldı. Satın alınan ISR Holding’in ismini 15 Ocak 2021’de MRA Turizm ve Otel İşletmeciliği A.Ş. olarak değiştirdi.
Şirketin devriyle otel satın alındıktan sonra yıkıp yerine 5 yıldızlı tatil köyü yapılması kararı alındı.
Bakan Ersoy’un ana hissedarı ve yöneticisi olduğu şirket, 115 bin metrekarelik alana bitişik 25 dönüm arazinin tahsisi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na müracaat etti. Orman vasfındaki hazine arazilerini tahsisinde sakınca görmeyen bakanlık, 24 Eylül 2021 tarihinde gereken onayı verdi. Yani Bakan Ersoy’un başında olduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı, yine Ersoy’un yönetimindeki şirkete 25 dönümlük hazine arazisini tahsis etmiş oldu. Tahsis edilecek 25 bin metrekarelik bu alanda ise 120 odalık bir blok inşa edilecek.
Proje tanıtım dosyasındaki bilgilere göre; işlemlerin ardından 3 milyar 678 milyon lira tutarındaki 5 yıldızlı dev tatil köyü projesi için ÇED süreci başlatılırken, verilen ön onayla birlikte 307 oda ve 870 yataklı tesisin önünde engel de kalmadı. Diğer yandan, internet üzerinde 2022 yazında hizmete açılacağı duyurulan ve tanıtımları aylar önce başlayan turizm yatırımı için hazırlanan ÇED dosyasındaki görsellerde otel inşaatında ise sona gelindiği ortaya çıktı.
Atatürk'ün 1925 yılında kurduğu Türkiye'nin ilk kereste fabrikası tarihe karıştı53 izlenme
CHP'li belediyeler çocuklar için ücretsiz yemek dağıtıyor! Kılıçdaroğlu'ndan 'Beslenme Saati' sözü38 izlenme
CHP’li belediyeye SGK şoku!122 izlenme
İmamoğlu'ndan emekliye kira yardımı ve kentsel dönüşüm müjdesi39 izlenme
Kayyum çocukların yemeğini de kesti17 izlenme
Merkez Bankası'ndan tarihi zarar: 2023'te 818,2 milyar TL zarar etti!42 izlenme
Ege’de varlığını artıran ABD’den Yunanistan’a büyük kıyak69 izlenme
Kabinenin Evliya Çelebisi: 2 yılda 31 ülkeye gitti22 izlenme
EBRD’den Denizbank’a deprem kredisi
Seçimi CHP kazanınca AKP’li belediye 2 yıl önce verdiği aracı apar topar geri aldı
İktidar medyası da isyan etti! Hükümete yakın isimlerden Erdoğan'a ağır eleştiriler!
Emekliler 4 bin lira ikramiyeye isyan etti: "Emeklilerin insanca yaşama hakları yok mu?"