Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Bakan Ersoy'un hissedarı olduğu şirketin projesine onay çıktı. Otele 25 bin metrekarelik orman arazisi de dahil edilecek.
Birgün'den Bilal Çelik'in haberine göre, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un ana hissedarı ve yöneticisi olduğu şirketinin Türkbükü’nde yapacağı 5 yıldızlı tatil köyü projesine 25 bin metrekarelik orman arazisinin dahil edilmesine onay verdi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a ait Ersoy Otelcilik, Aralık 2020’de Muğla’da Bodrum Hilton Türkbükü Otel’i bünyesinde bulunduran Azerbaycan merkezli ISR Holding’in bir şirketi olan ISR Turizm’i satın aldı. Satın alınan ISR Holding’in ismini 15 Ocak 2021’de MRA Turizm ve Otel İşletmeciliği A.Ş. olarak değiştirdi.
Şirketin devriyle otel satın alındıktan sonra yıkıp yerine 5 yıldızlı tatil köyü yapılması kararı alındı.
Bakan Ersoy’un ana hissedarı ve yöneticisi olduğu şirket, 115 bin metrekarelik alana bitişik 25 dönüm arazinin tahsisi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na müracaat etti. Orman vasfındaki hazine arazilerini tahsisinde sakınca görmeyen bakanlık, 24 Eylül 2021 tarihinde gereken onayı verdi. Yani Bakan Ersoy’un başında olduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı, yine Ersoy’un yönetimindeki şirkete 25 dönümlük hazine arazisini tahsis etmiş oldu. Tahsis edilecek 25 bin metrekarelik bu alanda ise 120 odalık bir blok inşa edilecek.
Proje tanıtım dosyasındaki bilgilere göre; işlemlerin ardından 3 milyar 678 milyon lira tutarındaki 5 yıldızlı dev tatil köyü projesi için ÇED süreci başlatılırken, verilen ön onayla birlikte 307 oda ve 870 yataklı tesisin önünde engel de kalmadı. Diğer yandan, internet üzerinde 2022 yazında hizmete açılacağı duyurulan ve tanıtımları aylar önce başlayan turizm yatırımı için hazırlanan ÇED dosyasındaki görsellerde otel inşaatında ise sona gelindiği ortaya çıktı.
İmamoğlu'ndan seçim sonrası açıklama: "Kimse endişe etmesin, her şey yeniden başlıyor. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuç beklemeyeceğiz artık"45 izlenme
Çiftçinin telefon modeline bakılacağına bu tablonun hesabı verilsin! O telefonu alabilmek için en çok Türkler çalışıyor!102 izlenme
Kredi Yurtlar Kurumu borcunu ödemeye gidenlere gecikme zammı şoku!40 izlenme
Selçuk Tepeli’nin ‘sığır’ ifadesine RTÜK inceleme başlattı52 izlenme
Erdoğan'dan hayat pahalılığı itirafı38 izlenme
İYİ Parti İstanbul Milletvekili istifa etti43 izlenme
Yılmaz Özdil Sedat Peker'in kimi muayene edeceğini açıkladı!83 izlenme
Görüntüler büyük tepki çekmişti! İBB harekete geçti!99 izlenme
"Bu bir resmi nikah töreni, duayı evinizde yapabilirsiniz" diyen nikah memuru hakkında soruşturma başlatıldı
Dur durak bilmiyor: Dolar/TL, tarihi rekor kırdı!
Üniversiteyi bırakanlarla bir büyük şehir kurulurdu: Sayıları 66 ilin nüfusundan fazla
Finans şirketleri Körfez'den kaçıyor! Acil tahliyeler başladı