Resmi kadrolarda görev değişikliğine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndaki çok sayıda bürokratın görevden alınma kararı resmileşti.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nda (TÜBİTAK) açık bulunan başkan yardımcılığına Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil getirildi. Yozgatlıgil, aynı zamanda ODTÜ rektör yardımcılığı görevini yürütüyor. Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığı’nda açık bulunan başkan yardımcılığına Salih Metin Kibar getirildi.
Sanayici Kibar, Torku Konya Şeker’in yönetim kurulu üyeleri arasında yer alıyor.
Adli Tıp Kurumu Yedinci Adli Tıp İhtisas Kurulu Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Üyeliği’ne ise İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tülin Tıraje Celkan getirildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca, Ankara İl Müdürlüğü’ne Trabzon İl Müdürü Ali Ayvazoğlu, Aksaray İl Müdürlüğü’ne Mustafa Doğan, Bursa İl Müdürlüğü’ne Kamil Özer, Eskişehir İl Müdürlüğü’ne Şennur Azade, Karaman İl Müdürlüğü’ne Burhan Yemiş, Kütahya İl Müdürlüğü’ne Zekeriya Ünal, Muş İl Müdürlüğü’ne Mehmet Şengül ve Zonguldak İl Müdürlüğü’ne Kemal Akçay’ın atamaları yapıldı.
AKP Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun eşi Ali Ayvazoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde işçi olarak görev yaparken henüz bir yıllık memuriyeti bile dolmadan Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine getirilmişti. Bu görevlendirme Trabzon’da halen daha konuşulurken, son atama kararnamesi ile Ali Ayvazoğlu bu kez de Ankara Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı.
AKP Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun milletvekilliğinden önce 11 yıl KHK ile kapatılan Bank Asya’nın avukatlığını yaptığı ortaya çıkmıştı.
https://abcgazetesi.com/bankasyada11yilavukatlikyapanakplivekilinesikulturveturizmmuduruoldu100492
Beyoğlu Belediyesi’nin ihalesi yabancıya gitmedi! Başkan yardımcısının akrabaları 811 bin liralık ihaleyi aldı!122 izlenme
İmamoğlu'na açılan yeni dava: 2 yıla kadar hapsi isteniyor13 izlenme
Yetiştirdikleri yeni nesil işte bu !277 izlenme
İddia I AKP, torpil için sınavı iptal etti: Yetmedi dekan görevinden alındı43 izlenme
İcradan satılık dev hastane! Grubun şirketleri teker teker gidiyor23 izlenme
Köprü geçiş garantileri bayramlarda bile tutmuyor: Vatandaşın vergisi yandaşa akıyor34 izlenme
Mayıs’ta bütçe açığı 17,3 milyar TL oldu!55 izlenme
Hamdi Topçu: Atatürk Havalimanı yeterliydi, Binali Yıldırım istemedi202 izlenme